2018-12-12 07:46


Ample proteste la Finanțe și ANAF. Sindicaliștii cer demisia șefului ANAF

 |  08:52
Ample proteste la Finanțe și ANAF. Sindicaliștii cer demisia șefului ANAF

Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor 'SED LEX' protestează joi, în intervalul orar 11,00 - 14,00, în fața sediilor Ministerului Finanțelor Publice (MFP) și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Sindicaliştii cer demisia președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, pe care îl acuză de abuz în serviciu.

Protestul este susținut de finanțiștii din toată țara, care pe perioada manifestaţiei vor întrerupe lucrul cu publicul.

"Acest caz tipic de preluare a unei instituții prin teroare, intimidare și abuz, în interesul unui grup, a fost adus la cunoștința președintelui României, Seviciului Român de Informații, primului ministru interimar și primului ministru desemnat, urmând ca la finalizarea documentelor de către avocații organizației să înaintăm organelor de cercetare penală plângerea penală pentru abuz în serviciu", a precizat SED LEX, într-un comunicat de presă.

Sindicaliștii îl acuză pe șeful ANAF, Gelu Diaconu de "acțiuni de represiune și pedepsire ale angajaților" pentru participarea la un protest în data de 3 noiembrie.

"Insistăm însă asupra faptului că acțiunile de represiune ale președintelui ANAF nu au ca scop doar pedepsirea angajaților pentru participarea la o acțiune de protest, miza este una mult mai periculoasă pentru viitor, pentru că președintele ANAF dorește să fie clar pentru toată lumea că nu este dispus să piardă sub nicio formă controlul asupra instituției, chiar cu prețul încălcării prevederilor legale. Dacă ajungem să acceptăm pur și simplu dispoziția unui șef, dată fără respectarea prevederile legale, acest lucru va avea consecințe negative, nu numai pentru cariera funcționarilor publici, dar în special pentru modul în care va funcționa instituția în raport cu orice altă persoană fizică și juridică, activitatea rămânând la bunul plac a celor care ocupă vremelnic funcții de conducere în instituțiile statului.", a mai precizat sursa citată. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-12

TAGURI: amplu, protest, finante, anaf, sindicalisti, cere, demisie, sef, anaf
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CRISTESCU
12 Noi 2015

acum sunt 10 inspectori la o unitate economica fie ea si neproductiva, pe vremea buna a economiei, erau 7 inspectori la un judet plin de fabrici. oare cei de azi ce mai au de controlat? ca marile firme au sedii in strainatate, iar cheltuielile cu salariatii fiantisti sunt cam tot atata cat sunt veniturile din impozitele si taxele persoanelor juridice, in plus fiscul din romania descurajeaza activitatea productiva a societalior comerciale, pe cand in germania vin in sprijinul acestora, la fel in olanda, danemarca, finlanda america et.c.
Random imageUltimele stiri


loading...