2018-12-17 21:23


ANAF, controale și circ pe litoral. Mașinile Fiscului au fost luate la pietre la Vama Veche

 |  16:36
ANAF, controale și circ pe litoral. Mașinile Fiscului au fost luate la pietre la Vama Veche
Alina Oprea

Fiscul a găsit locul perfect unde să combată evaziunea fiscală de 1 Mai: între hipioţii de la Vama Veche. Inspectorii Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF au desfăşurat în weekendul care a trecut verificări la agenţii economici de pe litoral, pentru a vedea dacă aceştia dau bonuri fiscale, astfel de controale având loc la Mamaia şi la Vama Veche. Pentru vacanţa de 1 Mai, aproape 200 de inspectori antifraudă au fost detaşaţi pe litoral ca să controleze activitatea de la terase, restaurante, hoteluri şi chioşcuri. Inspectorii Fiscului au mers în 31 de localuri din Vama Veche ca să verifice dacă angajaţii emit bonuri fiscale. Însă acest lucru se pare că i-a cam deranjat pe vamaioţii veniţi să se distreze nestingheriţi, iar inspectorii au fost primiţi cu huiduieli de către unii dintre turişti. Unii au aruncat chiar cu pietre într-o maşină a angajaţilor ANAF, spărgându-i parbrizul.

„S-a înregistrat şi un incident în care o persoană a spart parbrizul unei maşini ANAF. În acest caz se vor sesiza organele de urmărire penală, aceste persoane riscând până la 2 ani de închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ANAF, Alexandru Cristea.

Inspectorii au devenit şi ţinte pentru glume. „Voiam să fac o poză cu voi, se poate?”, i-a întrebat un tânăr pe inspectorii în uniformă. „Vine controlul să-şi ia omorul”, scandau alţii. Turiştii au continuat ironiile şi au pus între ştergătoarele maşinilor ANAF bonuri fiscale. „Să meargă domnii de la ANAF şi la toaletele publice, să întrebe şi acolo dacă se emite bon fiscal”, spunea alt turist.

Cu girofarul prin stațiune

Zeci de autoturisme ale ANAF au mers cu girofarurile pornite prin staţiune, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii să vadă dacă există nereguli. De asemenea, au fost controlate şi cluburile din staţiune, inspectorii antifraudă dorind să verifice evidenţa contabilă, iar această acţiune a continuat până spre dimineaţă.

Agenţii economici susţin că verificările echipelor ANAF pe litoral vor continua şi în zilele următoare. Hotelierii ceruseră autorităţilor ca aceste controale ale Direcţiei Antifraudă să nu aibă loc în minivacanţa de 1 Mai, ci după această perioadă. Agenţia Naţională de Administrarea Fiscală susţine că unităţile de pe litoral emit mult mai multe bonuri ca urmare a verificărilor demarate în aceste zile. „Efectul controalelor Direcţiei Antifraudă: localurile de pe litoral fiscalizează încasări zilnice de sute de mii de lei”, se scrie într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a ANAF, alături de o poză cu rapoartele generale de vânzări de la două localuri, în ziua de 1 Mai.

Pe litoral, sezonul a fost deschis oficial de 1 Mai, când a avut loc o paradă cu maşini de epocă, motociclete şi autobuze etajate, pe ruta Mamaia - Constanţa şi retur. De altfel, vineri, fiind vreme frumoasă, turiştii veniţi la mare au asistat la paradă şi s-au plimbat prin staţiuni, unii dintre ei mergând chiar pe plajă, în pofida vântului. Seara, cei mai mulţi dintre ei au ales cluburile din Mamaia, unde au avut loc diverse concerte şi spectacole.

Sâmbătă însă, din cauza vremii mohorâte, turiştii au preferat să se plimbe pe faleză sau îşi petreacă timpul la terase, în aşteptarea unei noi seri de distracţie în cluburi. De asemenea, ei au putut să se plimbe cu telegondola din Mamaia sau să facă un tur al staţiunii şi al municipiului Constanţa cu autobuzele etajate.

Preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, a estimat că mai mult de 35.000 de turiști au fost pe litoral în weekend.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: anaf, control, litoral, vama, veche, fisc
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...