2018-12-19 17:58


ANAF în loc de Moş Crăciun. Fiscul a început verificările la 30 de români cu averi mari

 |  19:13
ANAF în loc de Moş Crăciun. Fiscul a început verificările la 30 de români cu averi mari

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a declanșat, recent, 30 de noi verificări, prin metode indirecte, la persoanele fizice cu averi mari, a anunțat miercuri directorul general al Direcției Verificări Fiscale din cadrul ANAF, Eugen Șerban.

"Din acțiunile noastre de control prin metode indirecte, pentru diferențele pe care le-am constatat, a rezultat că, în primul rând, acestea se datorează unor alocări de fonduri în numerar, în special pentru creditări de societăți comerciale și achiziții de imobile", a menționat Eugen Șerban.

Acesta a reamintit că, în 2015, au fost finalizate primele 10 verificări prin metode indirecte. "Am constatat venituri cu surse neidentificate de 23,7 milioane de lei, pentru care s-a calculat impozit pe venit suplimentar de plată de 3,8 milioane de lei, la care s-au adăugat penalități și dobânzi de 2,4 milioane de lei. De asemenea, au mai fost constatate venituri cu surse identificate în valoare de 63,17 milioane de lei", a mai spus reprezentantul ANAF.

Potrivit acestuia, rezultatele obținute au fost bune, în condițiile în care programul a fost aplicat pentru prima dată în România. "A fost un rezultat bun, ca urmare a unei munci de construcție a unei activități noi, care a permis să extindem programul. În luna noiembrie a acestui an am declanșat 30 de noi verificări la persoanele fizice din segmentul PFAM prin metode indirecte", a subliniat Eugen Șerban.

În ceea ce privește explicațiile primite de la persoanele fizice verificate, reprezentatul ANAF susține că acestea au fost diferite, de la caz la caz. "Explicațiile s-au bazat pe acumulări anterioare - și anume au fost cazuri în care ne-au spus că banii provin din dividende și salarii ridicate în numerar, în perioada anterioară sau bani primiți cu diverse ocazii festive: botez, onomastici, unele chiar în urmă cu 10-15 ani”, a explicat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-09

TAGURI: anaf, mos craciun, fisc, verificari, 30 de romani, averi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...