2018-12-10 20:41


ANAF: Inspectorii au dat amenzi în valoare de 1,96 milioane lei în minivacanţa de 1 mai

 |  11:57
ANAF: Inspectorii au dat amenzi în valoare de 1,96 milioane lei în minivacanţa de 1 mai

ANAF a anunţat, marţi, că inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au dispus, în urma controalelor efectuate în minivacanţa de 1 mai în zonele turistice cele mai frecventate, amenzi în valoare totală de 1,965 milioane lei.

Potrivit sursei citate, în minivacanța de 1 mai, 605 inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat corectitudinea a 457 de operatori de turism și patroni de restaurante, baruri și cluburi din zonele turistice cele mai frecventate (Băile Herculane, Băile Felix, Bran-Moeciu, Căciulata, Călimănești, Ceahlău, Cheia, Gura Humorului, Gura Râului, Mamaia, Moinești, Moneasa, Putna, Tușnad, Vama Veche, Zărnești etc), pe baza analizei de risc, a sesizărilor primite și a informațiilor furnizate de instituții specializate.

„În urma verificării, inspectorii au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus amenzi totale de 1,965 milioane lei și confiscări de venituri, numerar și bunuri în valoare totală de 203.611 lei. Iinspectorii antifraudă fiscală au mai constatat și încălcări ale obligației legale de utilizare a casei de marcat și emitere a bonului fiscal, cazuri în care au dispus suspendarea activității comerciale a 34 de puncte de lucru”, se precizează în comunicatul de presă al ANAF.

Din totalul operatorilor economici verificați, 321 au fost cluburi, baruri, terase sau alte forme de prestări de servicii în domeniul alimentației publice, iar cei mai mulți operatori economici verificați se regăsesc în județul Constanța. Pe litoral, inspectorii antifraudă au constatat că la agenții economici verificați s-a fiscalizat suma de peste 3,5 milioane lei. Dintre cele 102 localuri controlate, aceștia au decis suspendarea activității comerciale a doar două dintre ele, deoarece au constatat că se încălca obligația de emitere a bonului fiscal.

„Acest fapt confirmă tendința generală de respectare a prevederilor legale privind utilizarea casei de marcat și emiterea bonului fiscal, ponderea celor corecți depășind 98% în această perioadă”, a completat ANAF.

Inspectorii DGAF au identificat și alte abateri de la legislația financiar contabilă, pentru sancționarea cărora au dispus 138 amenzi contravenționale în cuantum total de 470.000 lei.

"Aceste acțiuni de control sunt realizate atât pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, cât și pentru protejarea bugetului general consolidat împotriva consecințelor negative ale comerțului și prestărilor de servicii nefiscalizate. Este îmbucurător faptul că efectul principal a acțiunilor de control ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală este creșterea gradului de fiscalizare a veniturilor operatorilor economici', a preiczat Romeo-Florin Nicolae, vicepreședinte ANAF, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-05

TAGURI: anaf, inspector, da, amenda, valoare, 1, 96, milion, lei, minivacanta, mai, control, antifrauda
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...