2018-12-19 01:28


ANAF: Declaraţia 112 se poate depune doar online, pe portalul e-România

 |  12:45
ANAF: Declaraţia 112 se poate depune doar online, pe portalul e-România

Contribuabilii persoane fizice şi juridice care au calitatea de angajator pot completa şi depune declaraţia 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate numai prin mijloace electronice, pe portalul e-România. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) reaminteşte astfel că după data de 25 iulie 2011 nu mai este acceptat formatul pe suport de hârtie. "Pentru depunerea declaraţiei prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, angajatorii trebuie să deţină un certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr.455/2001 privind semnătura electronică sau să  împuternicească persoane care deţin acest certificat", potrivit unui comunicat emis luni de ANAF.

Obţinerea unui certificat calificat se face de la unul din furnizorii acreditaţi de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi menţionaţi pe site-ul  .

Certificatul calificat obţinut trebuie înregistrat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la secţiunea „Declaraţii electronice”. Această înregistrare presupune descărcarea documentului de confirmare, completarea şi trimiterea acestuia spre avizare furnizorului certificatului calificat, înregistrarea documentului de confirmare avizat pe portalul ANAF în secţiunea dedicată, precum şi printarea, semnarea şi ştampilarea formularului 150 generat în urma înregistrării documentului de confirmare. Totodată, înregistrarea mai presupune şi prezentarea la orice unitate fiscală cu formularul 150 completat, împreună cu actul de identitate şi documentul care atestă calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului sau împuternicirea.

După verificarea documentelor, solicitantului i se transmite un e-mail prin care i se confirmă dreptul de utilizare a serviciului de depunere on-line a declaraţiilor fiscale.

Informaţii detaliate se pot obţine pe pagina de Internet , secţiunea “Declaraţii electronice”, unde se găsesc instrucţiuni complete pentru utilizarea serviciului de depunere a declaratiilor on-line, la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice sau telefonic, la Centrul de asistenţă a contribuabililor, la nr.0314 039 160.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...