2017-01-20 10:18

ECONOMIE


ANAF: Declaraţia 390 aferentă lunii decembrie, depusă doar pe internet din 4 ianuarie

 |  12:23
ANAF: Declaraţia 390 aferentă lunii decembrie, depusă doar pe internet din 4 ianuarie

Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri (390) pentru perioadele de raportare calculate începând cu decembrie 2011 va putea fi depusă doar pe noile versiuni de soft, începând din 4 ianuarie 2012, potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Depunerea pe internet se va realiza doar pe pagina de upload creată iniţial pentru declaraţia 112, accesibilă prin portalul www.e-guvernare.ro, după autentificarea cu certificat digital calificat.

“Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaraţiilor vor putea depune documentele la ghişeul organelor fiscale, în format PDF cu fişier xml ataşat, pe suport CD, însoţite de declaraţia listată, semnată si ştampilată. Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, declaraţia 390 se va depuse doar la ghişeu, pe suport hârtie cu fişier txt pe suport electronic, generată prin programele de asistenţă accesibile pe portalul ANAF, secţiunea Asistenţă contribuabili - Programe utile - Declaraţii fiscale”, a precizat ANAF.

Noile versiuni ale programelor de asistenţă (Soft A şi Soft J) pentru declaraţia 390 vor putea fi descărcate de pe portalul ANAF, secţiunea Declaraţii electronice - Descărcare formulare, unde se vor regăsi şi prevederile legale, precum şi instrucţiunile / documentaţia de ajutor.

Informaţii detaliate sunt disponibile la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice; telefonic - la Centrul de asistenţă a contribuabililor, la numărul 031.40.39.160 dar şi pe pagina de internet .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-28

TAGURI: Contribuabili, ANAF, declaratie de venitComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image