2017-01-21 17:35

ECONOMIE


ANAF ţine gunoiul sub preş? Capital&Alliance acuză Allianz-Ţiriac Asigurări de evaziune fiscală

 |  19:08
ANAF ţine gunoiul sub preş? Capital&Alliance acuză Allianz-Ţiriac Asigurări de evaziune fiscală
Un scandal uriaş seprefigurează pe piaţa asigurărilor din România. Brokerul Capital&Alliance adepus o plângere la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală împotrivacompaniei Allianz-Ţiriac Asigurări, pe care o acuză de comiterea infracţiuniide evaziune fiscală pentru întreaga activitate din ultimii 17 ani. ConducereaCapital&Alliance precizează că registrele contabile ale Allianz-ŢiriacAsigurări nu respectă planul de conturi, acelaşi lucru fiind constatat încă din2008 şi de conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Allianz-ŢiriacAsigurări respinge acuzaţiile şiprecizează că a respectat în totalitate legislaţia generală şi specificădomeniului asigurărilor.

Brokerul de asigurări Capital&AllianceInsurance a depus o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie împotrivaComisiei de Supraveghere a Asigurărilor pentru fapte de corupţie, conducereaCSA fiind acuzată că a favorizat Allianz-Ţiriac Asigurări prin neaplicarea niciunei sancţiuni privind presupuse fapte de evaziune fiscală.

În toamna anului 2008, ocomisie CSA a efectuat un control la Allianz-Ţiriac Asigurări privind modul dederulare a contractului de intermediere între Allianz-Ţiriac Asigurări şiCapital&Alliance Insurance. O notă a raportului întocmit de conducerea CSAarată că Allianz-Ţiriac Asigurări nu respectă planul de conturi. „Allianz-ŢiriacAsigurări nu a înregistrat în nici un act contabil contravaloarea primelor deasigurare încasate de Capital&Alliance Insurance conform borderourilorîntocmite şi nedecontate asigurătorului”, se arată în nota CSA.

Pe de altă parte,administratorul Capital&Alliance Insurance, Cristian Anghel, ne-a explicatcă în cei peste doi ani de la finalizarea raporturtului, salariaţii CSA ar fitrebuit să sesizeze inspectorii ANAF privind constările din raportul prezentatîn urma controlului de la Allianz-Ţiriac Asigurări. „Am depus reclamaţii laBanca Naţională a României şi la toţi asigurătorii internaţionali. Am informatinclusiv brokerii internaţionali şi conducerea Allianz-Ţiriac Asigurări din Műnchendespre măsurile practicate de filiala din România. În relaţia cu noi, numărulde poliţe de asigurare neînregistrate contabil este de aproximativ 1% dintotalul poliţelor vândute. Allianz-Ţiriac Asigurări nu poate prezenta actecontabile conform legislaţiei în vigoare. Allianz-Ţiriac are o cifră de afaceride aproximativ 3 miliarde de euro în cei 17 de activitate”, ne-a declaratCristian Anghel.

Minte Fiscul în privinţasesizării Capital&Alliance Insurance?

Agenţia Naţională deAdministrare Fiscală ne-a explicat că s-a transmis un răspuns oficial către Capital&AllianceInsurance în data de 3 februarie 2011, fără să ne dea detalii despre conţinutulacestei adrese. Cristian Anghel spune însă că ANAF nu a transmis nici unrăspuns oficial. „Vine DNA-ul Bursei din Statele Unite ale Americii să verificeAllianz-Ţiriac în locul lui Blejnar. ANAF minte, nu se mai poate ascundegunoiul sub preş. Depunem plângere şi la autoritatea de supraveghere a Burseidin New York. DNA a deschis un dosar în acest sens, am fost audiaţi, urmează şialte audieri”, a mai precizat Anghel.

Allianz-Ţiriac: Vorbimdespre un extras dintr-o notă cu caracter intern

De partea cealaltă,conducerea Allianz-Ţiriac ne-a explicat că nota CSA are caracter intern. „Vorbimdespre un extras (de câteva pagini) dintr-o notă cu caracter intern aparţinând,probabil, CSA care, dincolo de faptul că, nefiind făcut public înintegralitatea lui – ceea ce poate foarte uşor însemna ascunderea voită a unoraspecte relevante şi denaturarea mesajului său principal -, nu are sub nici oformă un caracter public oficial. (…) Vă putem, în schimb, confirma că, întremultele controale efectuate de-a lungul timpului de către CSA la Allianz-ŢiriacAsigurări, unul dintre acestea s-a derulat în cursul lunii octombrie 2008.Foarte important este – suntem convinşi că înţelegeţi – faptul că, urmare a acestui control, nu auexistat acţiuni ulterioare, recomandări, măsuri concrete impuse de CSAsocietăţii noastre şi cu atât mai puţin eventuale sancţiuni. Din nou, acesteafirmaţii ale noastre pot fi verificate chiar la posibila sursă a respectivuluidocument. Concluzia este astfel clară: Allianz-Ţiriac Asigurări a respectat întotalitate legislaţia generală şi specifică domeniului asigurărilor”, susţineAllianz-Ţiriac.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CRISTIAN CONSTANTINESCU
20 Iul 2011

Domnule Anghel, va propun o tranzactie transparenta si onorabila: Actiunile pe care le detin inca la societatea pe care am condus-o in schimbul inchiderii acestui subiect.Am vorbit cu Blejnar si e de acord cu forma acestei intelegeri.
ANGELA TONCESCU
20 Iul 2011

Dupa o prietenie de aproape 20 de ani cu nesimtitul asta de Cristi Constantinescu, in care numai eu stiu cat l-am acoperit pe asta si cu politele neinregistrate, fara achitarea taxelor catre CSA, fara raportari corecte si reale, m-am bagat pt el si cand a facut magaria aia cu achizitia pieselor de catre ei pt politele de asigurare auto...S-a jurat pe fetele lui ca nu va candida la CSA si nesimtitul, asa cum l-am banuit tot timpul, cu prima ocazie imi intoarce serviciul.Da-le la ficat Anghele!
CRISTIAN ZAHARESCU
20 Iul 2011

Ceea ce a facut Allianz Tiriac mai ales in mandatul A. Toncescu a fost jaf national!Politica firmei a fost pana sa vina indianul "Scopul scuza mijloacele".Iar scopul era unul singur: BANII.Si s-au facut bani,nu gluma.O parte din bani a mers la CSA ca sa fie "corecti",o alta parte a mers la ANAF ca sa "manance si gura lor ceva",iar o alta parte au mers la 2 partide care s-au succedat la guvernare.Sigur,grosul banilor se afla la adapost in Elvetia.In Romania nu este rusine sa furi,ci sa fi prins!
ANTIFRAUDA
21 Iul 2011

S.O.S.!S.O.S.!ALLIANZ TIRIAC IN PICAJ PE MANA PIERZATOARE A LUI C.C.& FINU ZAHARESCU&FINA PETRESCU!SA NE DEA CINEVA ADRESA EXACTA A LU ANGHEL SI A LU CAIB ASTA, CA TRIMITEM NOI DE LA DIVIZIA TIRIAC UN COMANDO SA INVESTIGHEZE MAI IN-DE-APROAPE CAUZA SCURGERII DE...COMBUSTIBIL DIN REZERVORUL NOSTRU DE EVAZIUNE CARE ESTE INCA!
CARACATITA
21 Iul 2011

Domnule Blejnar sau Regina,cum va spun cei care va cunosc,va este teama ca prin scandalul ce urmeaza va iesi la iveala inca unul din nenumaratele comisioane incasate in schimbul intrarii in legalitate a unei firme?In vara asta oricum veti fi schimbat, iar mizeria de sub pres care pute rau,va fi facuta publica.Un glont pt tine e deja pus deoparte.
CARLA
21 Iul 2011

Rangam Bir a facut deja plangere penala impotriva lui Constantinescu, pentru evaziune fiscala. Se pare ca un control inopinat al ANAF se desfasoara acum in centrala AZT. Felicitari domnilor ziaristi pentru curaj! Inca se mai poate spera, in Romania, ca lucrurile se pot indrepta. Asteptam vesti de cum s-a finalizat controlul ANAF!
TUDOREL
22 Iul 2011

Asa este, ieri au venit de la ANAF in control la Allianz Tiriac.Pare-se ca dl. Blejnar a fost deranjat primind atat de multe telefoane in urma acestui scandal si a trimis o echipa sa verifice informatiile sesizate.Domnule Blejnar, numai in urma scandalurilor va autosesizati?Sau e vorba de niste bani care v-au cumparat tacerea pentru o perioada, e drept.
COSTIN
22 Iul 2011

Sunt un simplu inspector de asigurari si vreau sa stiu ce se intampla cu compania la care lucrez. Nimeni nu comunica nimic in interior si nu este deloc bine. Toti colegii mei sunt ingrijorati ca maine nu vor mai avea unde sa lucreze daca Allianz Tiriac da faliment. Poate cineva din conducere citeste comentariul meu si face ceva pentru simpli angajati. Deja sunt colegi care-si cauta de lucru in alta parte!!!
CARLA T
26 Iul 2011

Domnule Blejnar, verificati si urmatoarele: 1. AZT nu are avizul Ministerului de Finante pentru softul utilizat; 2. Activitatea de asigurari de viata respecta legilatia contabila in vigoare, spre deosebire de activitatea de asigurari non-viata (generale) unde SE FACE EVAZIUNE FISCALA!
CARLA T
26 Iul 2011

3. Numarul si valoarea dosarelor de dauna cu regres (la care despagubirile achitate au fost platite de catre cei ce au produs paguba) este cu mult mai mare (de cateva ori) decat valoarea contabila (inregistrata contabil) a despagubirilor. Practic, cei din Centrala si SMB au folosit o bresa in sistemul informatic pentru a inregistra operativ incasarea regreselor, insa contabil aceste inregistrari nu se mai regasesc. SPALARE DE BANI!!!
CARLA T
26 Iul 2011

4. Verificati si activitatea desfasurata in relatie cu brokerul Penta International si Penta Agent de asigurare. VETI AVEA PARTE DE EXPERIENTA VIETII DVS. LA ANAF!!!!
STRUMFU
16 Sep 2011

Recunosc ca toate mesajele sunt ale mele: Cristian Stefan Anghel zis "Strumful". Sunt un maniaco depresiv care sta toata ziua pe net (televizor nu am) si postez comentarii rautacioaaaaseeeee ... Va rog sa ma iertati insa de cand mi s-a prabusit corporatia Capital Alliance insurance Broker am cam luat-o razna. Apropo...mi-a vazut cineva pastilele?
STEFAN
19 Sep 2011

Sunt un simplu broker si vreau sa stiu ce se intampla cu compania la care lucrez. Nimeni nu comunica nimic in interior si nu este deloc bine. Toti colegii mei sunt ingrijorati ca maine nu vor mai avea unde sa lucreze daca Capital Aliance IB da faliment. Poate cineva din conducere citeste comentariul meu si face ceva pentru simpli angajati. Deja sunt colegi care-si cauta de lucru in alta parte!!! Cum? Pana am scris mesajul deja CAIB-ul a si dat faliment? Ce nasol! Pai si sefu cum mai are bani sa se tunda? Sau isi lasa parul luuuuuuung!?!
ANDREIA P.
20 Sep 2011

Bai nesimtitilor, iar faceti acterinca de corporatia mea si a lui sotu meu si pa saitul asta? nu va mai saturati de mistouri? pai ia vedetiva de treaba voastra ca ce va intereseaza pa voi cat am furat noi (uite ca vorbesc in versuri de nervi ce am). Am plecat din Frumoasa 52 in Dorobanti 189 ca sa ni se piarda urma si voi tot o tineti pe a voastra. Batman Batman! Cum ascundeam polite, cum nu plateam asiguratorii, cum dadeam oameni afara si nu le dadeam cartea de munca, cum rezolvam daunele, nu e treaba voastra. Ofticosilor ce esteti!
B10NBC
22 Sep 2011

Pe scurt: Capital Alliance Insurance Broker (CAIB) a fost un broker de asigurare infiintat in 1999 si falimentat dupa 10 ani. Condus de Cristian Stefan Anghel si Andreea Elena Pelivan (sot si sotie, chiar daca nu au acelasi nume de familie). Firma a avut o ascensiune importanta, mai ales in perioada 2004-2008, cand a crescut numarul angajatilor de la 6 la aproape 20 de oameni. Se lucra cu IPSO, New Kopel (acum Sixt), Global Leasing, Sover etc. Firme mari care asigurau venituri importante. In plus, portofoliul de clienti PF a crescut foarte mult, mai ales datorita eforturilor depuse de oamenii din Dept Brokeri. Un plus il reprezenta si Dept Daune, care era mereu alaturi de clienti. In 2007 insa, orbiti de succesul avut, cei doi patroni au inceput sa se creada mai destepti, mai frumosi si mai smecheri decat oricine nu numai din piata de asigurari ci in general. Au inceput sa nu le mai pese de angajati, de clienti, de relatia cu asiguratorii ci doar de propriul buzunar. Si cum au cazut ele imperii, normal ca firma s-a prabusit ca un castel de carti de joc. Cei mai buni oameni au plecat unul cate unul, clientii s-au imputinat vazand cu ochii iar asiguratorii au inceput sa le inchida usile. Ce mai au in prezent? Nimic in afara de frustrare, oftica si o mare unghie in gat. Se spune ca fiecare primeste dupa sufletul sau. Asta spune multe despre sufletele putrede ale celor doi. RIP CAIB!

Adauga un comentariu

Random image