2017-01-20 08:02

ECONOMIE


ANAF va desfiinţa până în toamnă o treime din administraţiile financiare pentru că sunt ineficiente

 |  17:16
ANAF va desfiinţa până în toamnă o treime din administraţiile financiare pentru că sunt ineficiente

Agenţia Naţională deAdministrare Fiscală (ANAF) va desfiinţa până în luna septembrie circa 150 deadministraţii financiare, reprezentând mai mult de o treime din cele 424 deunităţi existente în prezent, pentru că nu sunt eficiente.

"Vafi un plan gradual care se va realiza probabil în una sau două etape, astfelîncât până în luna septembrie să se încheie procedura de desfiinţare a acestoradministraţii", a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Ela precizat că procesul va începe în perioada următoare şi va viza în principiuadministraţiile comunale şi orăşăneşti, cu o pondere mică în veniturilecolectate de ANAF la bugetul statului.

Desfiinţareaacestor administraţii face parte dintr-un program mai amplu de restructurare aANAF, care va presupune şi disponibilizări şi relocări de personal.

"Omare parte dintre angajaţi vor fi relocaţi pe domenii cu un deficit depersonal, în zone precum controlul fiscal sau activitatea de administrare amarilor contribuabili, unde gradul de colectare este mult mai mare", a maispus Blejnar, citat de Mediafax.

Surseoficiale au declarat că Autoritatea Naţională a Vămilor şi Garda Financiară nuvor mai fi comasate cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, care va firestructurată prin desfiinţarea unor direcţii regionale şi disponibilizări depersonal.

Laînceputul lunii martie, un proiect de hotărâre de Guvern arăta că Fiscul va fireorganizat prin preluarea atribuţiilor Autorităţii Vămilor şi GărziiFinanciare şi va funcţiona ca organ de specialitate al administraţiei publicecentrale. În urma restructurării, numărul total de posturi trebuia să scadă cuaproape 5.000, la 29.100.

Latrei zile după publicarea proiectului de hotărâre, preşedintele Traian Băsescua spus că ar mai da o şansă Gărzii Financiare şi ANV, pe care le-ar menţinepână la 31 decembrie (2011 - n.r.) pentru a da proba capacităţii lor de a aveao activitate eficientă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image