2017-01-21 12:51

ECONOMIE


ANAF va returna diferenţa de taxă auto

 |  18:20
ANAF va returna diferenţa de taxă auto

Returnarea taxei auto către cei care au plătit în plus va cădea în responsabilitatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi va fi realizată în timp util, a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely. “Sper că va fi o modalitate simplă de returnare a taxei auto la nivelul ANAF. După părerea mea, durata de returnare a banilor va depinde de ANAF, dar eu cred că se va face în timp util”, a subliniat Borbely, citat de Agerpres.

Oficialul a menţionat, totodată, că există bani suficienţi la Fondul de Mediu pentru plata diferenţei de taxă auto solicitată de către şoferi, iar, în acelaşi timp, a făcut un apel ca noua taxă auto să fie plătită fără eludarea legii. “Sunt bani suficienţi la Fond pentru restituirea acestei taxe. Pe de altă parte, fac un apel că este inadmisibil să se facă demonstraţii la televizor despre cum să eludezi legea, cum să nu plăteşti taxa auto. Adică, să vii cu documente pe care să le dai la avocat să te scutească de plata taxei auto mi se pare inadmisibil. A fost decizia mea şi a Guvernului de a reduce taxa, dar nu putem, ca stat, să se întâmple ca în 2009 când mai mult de 35% dintre maşini să vină din afară şi să nu plătească taxă. În momentul de faţă, dacă te duci la o piaţă de maşini poţi lua o maşină la un preţ acceptabil dacă este înmatriculată în România”, a spus Laszlo Borbely.

Oficialul MMP a precizat, recent, că noua taxă auto va fi cu circa 25% mai mică faţă de cea actuală, iar cei care au plătit, începând din 2008, o taxă mai mare faţă de varianta redusă, vor putea să ceară direcţiilor fiscale judeţene diferenţa, care se ridică, în total, la circa 200 milioane de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13

TAGURI: taxa auto ANAF, diferenta taxa auto, Borbely taxa autoComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image