2017-01-24 07:05


Anca Dragu: Impactul eliminării celor 102 taxe, dublu față de estimarea din proiect

 |  13:13
Anca Dragu: Impactul eliminării celor 102 taxe, dublu față de estimarea din proiect

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a declarat, miercuri, că impactul proiectului de lege care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017 este de 1,6 miliarde de lei, dublu față de estimarea din proiect.

"Conform calculelor noastre, impactul este de 1,6 miliarde de lei, respectiv 0,2% din PIB", a afirmat Anca Dragu, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor a ţinut să precizeze că suma este dublă față de cea menționată în proiectul de act normativ.

Dragu a susţinut că aceste taxe nu au legătură cu Codul Fiscal.

"Toate sunt taxe prevăzute în alte acte fiscale. Numai taxa referitoare la cazierul fiscal are legătură cu Codul Fiscal, dar acesta a fost eliminat încă din 2015. Ele (taxele—n.r.) sunt venituri la bugetul general consolidat, dar nu țin de Codul Fiscal, de legislația MFP", a completat ministrul Anca Dragu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: anca dragu, impact, elimina, 102, taxa, dublu, estimare, proiectComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DARC
19 Oct 2016

dar tu nu calculezi si impactul pe care il are ca nu mai pierd oamenii ore de la serviciu pentru a plati o taxa de doi lei ?de hartiile fara numar,de timpul pierdut de bugetari paraziti cu avize inutile?calculati ca niste tembeli scoliti de organizatia criminala fmi nu aveti nimic in cap.apropo cand arestati pe isarescu si basescu si oficialii fmi pentru furtul a 20 mld de euro si jefuirea poporului roman?
ANONIM
20 Oct 2016

Considerati ca astia de pe la Ministerul de Finante nu prea ar fi preocupati de faptul ca ar avea in atributii controlul gestionarii patrimoniului public si al modului de administrare a acestuia precum si gestionarea veniturilor bugetare si a cheltuielilor ?
Random image