2018-12-13 06:05


Angajaţii unei mari bănci ameninţă cu greva

 |  20:01
Angajaţii unei mari bănci ameninţă cu greva

Angajații BRD vor picheta sediul băncii și amenință cu grevă după blocarea negocierilor pe contractul colectiv.

Majorarea cu 100 de lei a salariilor, banii pentru haine, programul de pensionare anticipată și partea fixă a participării angajaților la profit sunt câteva dintre punctele asupra cărora conducerea BRD și sindicatul nu s-au putut concilia, scrie Profit.ro.

Negocierile pe contractul colectiv de muncă sunt în prezent blocate, iar sindicatul Impact - BRD, care reunește 3.800 de angajați ai băncii, a cerut autorizație la Primăria Capitalei să picheteze, lunea și marțea viitoare, sediul BRD din Piața Victoriei.

“Conflictul de muncă este declanșat în prezent. Am parcurs toată procedura de conciliere, cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), dar și după ședința de conciliere din 26 octombrie, condusă de Adela Jansen, director executive de resurse umane BRD, cu participarea ITM, din cele 15 puncte de divergență în negocierile pentru noul contract colectiv de muncă la nivelul băncii, au rămas mai multe nerezolvate”, a declarat, pentru Profit.ro, Cristian Mocanu, președintele sindicatului Impact-BRD.

Potrivit afirmațiilor sale, timp de două zile, lunea și marțea viitoare, angajații vor picheta sediul băncii din Piața Victoriei, o cerere de autorizare fiind trimisă la Primăria Municipiului București. “Ne dorim și am depus toate eforturile să se ajungă la semnarea unui contract, dar dacă nici după acțiunea de pichetare de săptămâna viitoare nu vom ajunge la o soluție cu conducerea băncii, avem în vedere declanșarea grevei, în toate formele ei - întâi de avertisment, apoi grevă propriu-zisă”, spune Mocanu.   

BRD – Groupe Societe Generale are circa 7.300 de angajați, din care mai mult de jumătate – 3.800 – sunt membri de sindicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02

TAGURI: brd, banca, greva, contract colectiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...