2019-02-22 12:27


Angajaţii Autorităţii Aeronautice au tocat 370.000 de euro pe deplasări în acest an

 |  19:31

Programul de austeritate alCabinetului Boc se aplică doar pentru o parte a bugetarilor. În timp ce mii de profesorişi medici trăiesc cu salarii de 600-700 de lei, mai marii AutorităţiiAeronautice Civile Române îşi permit delegaţii înstrăinătate pentru care “sparg” sutede mii de euro. Pe lângă aceste delegaţii, directorii şi şefii de servicii dinAutoritate încasează lunar venituri exorbitante.

Autoritatea Aeronautică Civilă Române (AACR), instituţiacare a dat cel mai bogat pensionar din România, Florea Geică, nu a trecut princriză. De la începutul acest an şi până în luna august, angajaţii Autorităţii aucheltuit pentru reuniuni externe, conferinţe, seminarii sau congrese înstrăinătate circa 370.000 de euro. Pentru că n-a fost destul, Consiliul deAdministraţie al Autorităţii a decis că până la sfârşitul acestui an se mai potcheltui încă aproximativ 300.000 de euro. Directorii şi ceilalţi salariaţi aiAutorităţii Aeronautice Civile au plătit aproape 170.000 de euro “doar” taxe de participare la reuninile externe, fărăhotel, avion, diurna de 87,5 euro/zi şi protocol. Numai pentru o deplasare laMontreal, timp de două săptămâni, conducerea Autorităţii a încasat o diurnă decirca 49 milioane de lei vechi, echivalentul salariilor unui profesor pe şaseluni.

Salariile„nesimţite” nu s-au diminuat după plecarea lui Geică

Unul dintre norocoşii care are un venit lunarexorbitant, de circa 180 milioane de lei vechi brut, este directorulcoordonator al Autorităţii, Eugen Ciobanu. Postul său nu a existat până lanumirea directoarei Autorităţii, Claudia Vârlan. Şi Valentin Gvinda, directorOperaţiui Zbor, a încasat un venit lunar brut de circa 130 milioane de leivechi. Din ultimele informaţii, Valentin Gvinda a fost detronat din funcţia dedirector Operaţini Zbor şi a rămas simplu inspector. Un alt director cu unvenit colosal, de circa 150 milioane de lei vechi, este Ovidiu Trăichioiu.Acesta este director la Direcţiile Trasport Aerian şi Aeroporturi. Pe lângă postulde director coordonator, conducerea Autorităţii a înfiinţat şi Serviciul Survol.Şeful acestui serviciu din Autoritate are o leafă lunară brută de circa 65milioane de lei vechi.

Cursuriîn străinătate pentru proaspeţi angajaţi

Pe un loc călduţ în Direcţia Aeroporturi afost angajată, recent, şi Ioana Alina Zaides. În viitorul apropiat, mai precisîntre 18 şi 22 octombrie, Ioana Alina Zaides împreună cu Liliana Ignat şi Bogdan Popescu-Greaca vor pleca la un curs depregătire în Olanda. Taxa de participare la curs pentru o persoană este 1.500de euro, la care se adaugă diurna de 87 de euro pe zi timp de şapte zile,plus avion dus-întors pentru 3 persoane, cazare în Amsterdam, tren zilnic Amsterdam-Hoofddorp şi trasport local. Această deplasare a fost aprobatăîn 8 septembrie de directorul general al Autorităţii.

Acelea sunt cheltuielile,taxe se plătesc numai la şcolarizări”

Angajaţi din Autoritatea Aeronautică Civilă neagăcifrele referitoare la cheltuieli şi ne-au explicat, sub protecţia anonimatului,că cifrele sunt cu totul altele. “Nusunt numai deplasări, sunt şi cursuri şi sunt grupuri de lucru la care Româniaeste obligată să participe. (…). Nu au putut să cheltuiescă atât, toţi salariaţiimerg la pregătire şi la cursuri, pentru că este obligatoriu, este în CodulMuncii. Acelea sunt cheltuielile, taxe să plătesc numai la şcolarizări, cred căeste mai puţin şi asta înglobează tot. Acestea sunt planificate, sunt obligatorii,dacă nu participi, te scot (…), asta estela CFR şi oriunde”, ne-au explicat sursele citate. Potrivit acestora,veniturile colosale dintr-o anumită lună s-ar datora unor prime sau a banilorpe concediu. “Salariul este una şi veniturile sunt alta. Salariuleste cel negociat, după care mai ai sporul de vechime, de 25%, ce nu poate fi luatde nimeni. În plus, mai este sporul de aviaţie, de 5%. Probabil au trecut şiprima de vacanţă sau prima de Crăciun sau de Paşte (n.n. - pe listarespectivelor salarii), astea sunt trecute în CCM, este legal”, ne-au mai declarat sursele citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...