2017-01-18 03:59

ECONOMIE


Angajaţii care sfidează criza. Salarii de aproape 100 milioane de lei vechi pentru şefimea din CNADNR | VEZI DOCUMENTELE

 |  17:38
Angajaţii care sfidează criza. Salarii de aproape 100 milioane de lei vechi pentru şefimea din CNADNR | VEZI DOCUMENTELE

În 2010, în plinăcriză, când bugetarilor li s-au luat 25 de procente din salarii, directorii şişefii de proiecte din Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale(CNADNR) au câştigat între 70 şi 100 milioane de lei vechi pe lună. Dacă anul trecut veniturile acestor directori,care nu au „produs” nici un kilometru de autostradă, au sărit şi de un miliardde lei vechi, anul acesta, potrivit noii organigrame, directorii CNADNR vorcâştiga peste 150 milioane de lei vechi pe lună. Venitul se compune din salariul de bază de apoximativ 74 milioane delei, sporul de vechime de aproximativ 20%, sporul de conducere de aproximativ50% şi spor de 75% pentru gestionarea fondurilor europene.

Mai marii CompanieiNaţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) au sfidat măsurile anticrizăluate anul trecut de Guvernul Boc, încasând lefuri lunare de invidiat chiar şiîntr-o companie profitabilă. Chiar dacă anul trecut, Guvernul Boc a anunţat tăierealefurilor cu 25%, directorii, şefii de proiect sau serviciu au încasat, lunar,între 50 şi 100 milioane de lei vechi de lei.

Potrivit declaraţieide avere postate pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi, Silvia Ciobanovschi,director în cadrul CNADNR, a avut cel mai mare venit în 2010. Aceasta a încasatnu mai puţin de 1,255 miliarde de lei vechi, adică peste 100 milioane de lei pelună. Tot cu un venit de invidiat este şi Mărioara Capră, director în cadrulCompaniei de Autostrăzi, cu un venit anual, în 2010, de 1,1 miliarde de leivechi, adică puţin peste 92 milioane de lei pe lună.

Şi alţi şefi din CompaniaNaţională de Autostrăzi au avut venituri frumuşele. Astfel, directorul juridic,Andrei Filipescu, a încasat un venit de peste 950 milioane de lei vechi, conform declaraţieide avere pentru anul fiscal 2010.

Acestea ar fi numaitrei exemple de lefuri „nesimţite”, din cei 18 directori care figurează pesite-ul CNADNR.

Şef de proiect cu venit anual de peste 900milioane de lei vechi

Şi OtiliaFlorentina Nae, şef de proiect în cadrul CNADNR, a beneficiat anul trecut de unvenit de aproape 950 milioane de lei vechi. Totodată, Georgeta Donţu, şef serviciu în CompaniaNaţională de Autostrăzi, a avut un venit anual cu puţin peste 800 milioane delei vechi. De asemenea, Gheorghe Anghel, director în cadrul CNADNR, a încasatanul trecut, conform declaraţiei de avere, peste 790 milioane de lei vechi. IrinaUrs este un alt şef de serviciu din Compania Naţională de Autostrăzi care aîncasat anul trecut aproape 780 milioane de lei vechi. Cu ceva mai puţini baniîncasaţi în 2010 este directorul CNADNR Nicolae Mihai Horia, care a primit anultrecut circa 740 milioane de lei vechi. Şi Florina Ghizolu, şef serviciu înCompania Naţională de Autostrăzi, a depus declaraţia de avere pentru anulfiscal 2010, aceasta având un venit de aproximativ 660 milioane de lei vechi.

Salarii astronomice la CNADNR, fărăperformanţe

Dacă anul trecut,unii şefi din CNADNR au fost „văduviţi” cu lefuri de sub 100 milioane de leivechi, anul acesta, potrivit noii organigrame din structura Companiei Naţionalede Autostrăzi, vor avea câştiguri lunare de circa 150 milioane de lei vechi. „Săvedeţi ce venituri anuale au încasat, în 2010, directorii din CNADNR! Cei careau venituri lunare de aproape 100 milioane de lei vechi nu au depusdeclaraţiile de avere. Marea surpriză o reprezintă noua organigramă a Companieide Autostrăzi, unde este prevăzut ca un director să câştige aproximativ 74milioane de lei vechi. La acest salariu se adaugă un spor de vechime care poatevaria între 20 şi 30%, spor de conducere de aproximativ 50% şi spor pentrugestionarea fondurilor europene, de 75% din salariu. Aşa se ajunge la unsalariu fabulos de cel puţin 150 milioane de lei vechi pe lună. Existădirectori care vor ajunge să câştige şi aproape 200 milioane de lei vechi pelună”, ne-au dezvăluit surse din Ministerul Transporturilor.

SILVIA CIOBANOVSCHI

DIRECTOR CANDNR

VENIT ANUAL ÎNCASAT 2010 – 125.588 LEI

MĂRIOARA CAPRĂ

DIRECTOR CNADNR

VENIT ANUAL ÎNCASAT 2010 – 110.630 LEI

ANDREI FILIPESCU

DIRECTOR CNADNR

VENIT ANUAL ÎNCASAT 2010 – 95.034 LEI

OTILIA FLORENTINA NAE

ŞEF PROIECT CNADNR

VENIT ANUAL ÎNCASAT - 94.692 LEI


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BIRLIC
14 Iun 2011

buna ziua,de ce nu afisat i si salariile unui munci tor ce lucreaza efectiv p e drum prin soare si visc ol de la o sectie din cad ru unui drdp.faceti o com paratie si publicatile, s a nu creada lumea ca la c nadr sint numai salarii d e miliarde,si sa vedem ci ne are salarii nesimtite si poate ii intrebati si pe cei din sindicat daca stiu realitatea.

Adauga un comentariu

Random image