2017-01-25 01:28


ANL: „Guvernul analizează reducerea TVA la materialele de construcţii“

 |  18:50
ANL: „Guvernul analizează reducerea TVA la materialele de construcţii“
Guvernul analizează în prezent reducerea TVAla materialele de construcţii, iar în perioada următoare va exprima o poziţieoficială în acest sens, a declarat, ieri, directorul general adjunct alAgenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), Romeo Drăgan, la o conferinţăorganizată de „Ziarul Financiar“. "Reducerea TVA la materialele decontrucţii se află în analiză. Cu siguranţă, în perioada următoare vom avea opoziţie oficială. Ştiu că la ora actuală se discută pe această temă", amenţionat Drăgan, întrebat dacă Guvernul a luat în calculscăderea TVA lamaterialele de construcţii.

Această propunere a fost avansată în maimulte rânduri de reprezentanţii sectorului construcţiilor. PotrivitInstitutului Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii, seriebrută, a scăzut cu 4,4% în primul trimestru al acestui an, comparativ cutrimestrul I 2010. Anul trecut, scăderea a fost de 13,2% faţă de 2009.

Datele Asociaţiei Române a Antreprenorilor deConstrucţii arată că piaţa construcţiilor a scăzut anul trecut cu17%, la 9,7 miliarde de euro, iar în acest an se va încadra în cel mai bun cazîn intervalul 9,5-10 miliarde de euro, urmând să revină pe creştere în 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image