2018-11-16 14:00


ANPC a amendat McDonald’s pentru reclama înşelătoare

 |  19:12
ANPC a amendat McDonald’s pentru reclama înşelătoare

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor consideră că reclama McDonald’s cu privire la cartofii prăjiţi nu corespunde realităţii, motiv pentru care a amendat firma şi urmează să solicită CNA aplicarea măsurilor legale.

Lanţul de fast food (SC McDonald’s SRL) promovează spotul publicitar “Cartofii prăjiţi de la McDonald’s aduc aminte de bunici”, prin care se transmite consumatorilor informaţia conform căreia, materia primă utilizată este “cartoful” ce provine de la piaţă, se arată într-un comunicat al ANPC.

Autoritatea a anunţat că a efectuat un control în reţeaua de restaurante McDonald’s, verificare ce a vizat originea şi calitatea cartofilor prăjiţi. A rezultat faptul că produsul “cartofi prăjiţi” provine din tratarea termică a produsului “cartofi congelaţi”, materie primă a cărui listă a ingredientelor conţine următoarele: cartofi, ulei vegetal, dextroză, stabilizator: difosfat de sodiu.

“În consecinţă, prin spotul publicitar se transmit două informaţii menite a induce în eroare consumatorii, respectiv că produsul “cartofi prăjiţi” ar proveni din cartofii proaspeţi achiziţionaţi de la piaţă, în condiţiile în care materia primă utilizată este “cartofi congelaţi” (care conţine şi alte adaosuri, inclusiv aditivi) şi că “aduc aminte de bunici”, ceea ce induce consumatorului ideea falsă de reîntoarcere la calitatea de odinioară, de produs fabricat după metode artizanale, în realitate, produsul fiind industrial”, se arată în comunicatul ANPC.

“Pentru cele constatate, ANPC a sancţionat SC McDonald’s SRL şi a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului aplicarea măsurilor ce se impun pentru intrarea în legalitate privind difuzarea acestui spot publicitar”, precizează comunicatul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-06-25

TAGURI: ANPC, McDonald’s, CNA, reclama, amenda, cartofi_prajiti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...