2018-11-19 02:59


Anul 2011, ultimul în care preţurile locuinţelor vor mai scădea

 |  19:35
Anul 2011, ultimul în care preţurile locuinţelor vor mai scădea
"Tendinţade scădere a preţurilor se va apropia de punctul terminus în cursul anuluicurent, când piaţa se va stabiliza. Înprimajumătate a anului vacontinua scăderea preţurilor, dar într-un ritmredus, de o cifră, dupăaceea urmând o stabilizare", a declarat ieri într-o conferinţă depresă Adrian Popa Bochiş, director-evaluare companii al firmei Darian, citat deMediafax. Specialiştii estimează pentru acest an continuarea executărilorsilite, care, dublată de relaxarea condiţiilor de finanţare, ar putea duce laînlesnirea tranzacţionării acestor imobile.

Lichidareaunor garanţii imobiliare ale creditelor neperformante, fapt care va permitefondurilor de investiţii să cumpere aceste credite neperformante la pachet, vafi un alt fenomen care va apărea pe piaţă în acest an, potrivit Darian. "Unmoment important în acest an va fi existenţa unei legături strânse întrevânzările de credite neperformante şi pornirea creditării. Cine cumpărăproprietăţile executate are nevoie de finanţare", a declarat AdrianCrivii, preşedintele firmei. El a explicat că până acum băncile nu au vrut săvândă portofoliile neperformante cu orice preţ şi au încercat toate soluţiilepentru a evita executările silite.

Înopinia sa,piaţa imobiliară se va relansa şi în momentul în care va începesă se simtă o scădere a ofertei, pentru că în ultimii doi ani numărulproiectelor rezidenţiale lansate a fost foarte redus.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...