2017-01-24 17:07


Anul viitor vor fi numiţi primii manageri privaţi la companii din subordinea MECMA

 |  15:12
Anul viitor vor fi numiţi primii manageri privaţi la companii din subordinea MECMA

Ministerul Economiei va selecta în ianuarie companiile care vor desemna candidaţii pentru managerii de la Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Romarm şi Oltchim, urmând să fie numite noi consilii de administraţie în funcţie de criterii de performanţă şi să se finalizeze procesele de privatizare agreate cu FMI. „Primele companiile care au intrat în acest proces sunt Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Romarm şi Oltchim.

În luna ianuarie 2012 vor fi selectate companiile care vor desemna candidaţii pentru posturile de manager la cele patru companii”, se arată în raportul privind activitatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) în 2011 şi obiectivele pentru 2012, citat de NewsIn. Pentru anul viitor, MECMA îşi propune numirea primilor manageri profesionişti la companiile de stat, a noilor consilii de administraţie în funcţie de criterii de performanţă şi finalizarea proceselor de privatizare agreate cu FMI. MECMA a propus delegaţiei FMI, în aprilie 2011, introducerea managementului profesionist în companiile de stat.

Noul concept vizează selectarea managerilor de către companii specializate în domeniul resurselor umane. De asemenea, membrii consiliilor de administraţie vor fi desemnaţi pe baza unor criterii profesionale, elaborate de companii specializate. Ca prim pas, în luna iunie 2011 s-a emis un ordin prin care s-a separat funcţia de director general de cea de preşedinte al consiliului de administraţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image