2019-01-23 05:53


Anunțul Volskwagen despre mașinile vândute în Europa

 |  19:21
Anunțul Volskwagen despre mașinile vândute în Europa

Volkswagen susține că vehiculele vândute în spațiul Uniunii Europene respectă normele de poluare, argumentând că softul montat nu reprezintă o încălcare a legislației comunitare, în ceea ce pare a fi o schimbare de strategie a grupului auto german, informează Süddeutsche Zeitung.

Compania susține că motoarele diesel ale mașinilor vândute în Europa respectă standardele de poluare, notează Mediafax.

"Conform legislației comunitare, softul implementat la motoarele diesel vândute în Uniunea Europeană nu este un dispozitiv neautorizat", afirmă oficiali din cadrul Volkswagen citați de Süddeutsche Zeitung, Norddeutscher Rundfunk și Westdeutscher Rundfunk.

Grupul auto german a trebuit să achite daune de aproape 15 miliarde de dolari (13,5 miliarde euro) în Statele Unite ale Americii pentru instalarea la motoare diesel a unui soft pentru manipularea emisiilor poluante.

În septembrie 2015, Volkswagen a anunțat că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetățeni americani la gaze poluante. Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen și Audi.

Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situatiile generale de funcționare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susține Agenția americană pentru Protecția Mediului. Potrivit autorităților americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-07

TAGURI: volkswagen, masini, europa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...