2018-10-18 03:40


Anvelopa second-hand, cea mai tare afacere de criză

 |  21:00
Anvelopa second-hand, cea mai tare afacere de criză

Odată cu aplicarea Legii anvelopelor de iarnă, dealerii de cauciucuri la mâna a doua au golit Uniunea Europeană de pneuri second-hand. Pe lângă maşini, electrocasnice sau haine second-hand, românii au curăţat Germaniaşi Elveţia de cauciucuri la mâna a doua. Dacă o anvelopă second-hand se cumpără din Germania la preţuri cuprinse între 5 şi 15 euro, dealerii de cauciucuri vând acelaşi pneu în România la un preţ cuprins între 80 şi 120 de lei.

Şoferii români apelează la cea mai ieftină soluţie pentru a-şi echipa autoturismele cu anvelope de iarnă. Dacă patru cauciucuri de iarnă noi, mai ieftine, costă între 1.200 şi 1.400 de lei, anvelopele la mâna a doua se vând şi cu 80 de lei bucata. Un dealer de anvelope second-hand ne-a explicat cum îşi derulează afacerea. “Într-un transport încap, în funcţie de mărime, între 1.500 şi 2.000 de cauciucuri. Fiecare cauciuc în parte este verificat să corespundă standardelor. Noi am verificat 1.000 de cauciucuri în 10 zile. Problema este că nu mai găsim anvelope second-hand în depozitele din Germania. Nici neamţul nu îşi mai schimbă cauciucurile atât de des. Noi suntem obligaţi să strângem cauciucurile din mai multe locuri şi apoi să alegem ceea ce poate fi comercializat. Germaniaera singura ţarăde unde importam cauciucuri”, ne-a declarat Ionuţ Ionaşcu, un dealer de anvelope second-hand.

Pe lângă dealerii români de cauciucuri la mâna a doua, şi vânzătorii de anvelope din Polonia sau Nigeriacaută în disperare cauciucuri second-hand prin Europa. “Africanii cumpără tot. Săptămâna trecută, din 10.000 de cauciucuri, abia 250 au fost bune. Indiferent de uzură, nigerienii vin şi cumpără toate anvelopele second-hand din Germania. Oferă un euro pentru anvelopele foarte uzate, din care ies sârmele şi cumpără celelalte cauciucuri la preţuri mai mici”, ne-a spus Ionaşcu. 

Şoferii de X 6 “se bat” pe second-handuri

Dealerul de anvelope second-hand ne-a mai explicat că un cauciuc second-hand costă între 5 şi 15 euro, la vânzător. “Căutăm anvelope la mâna a doua şi în Olanda sau Belgia. Luni am ajuns în ţară cu un tir de anvelope din Germania, iar şoferii ne aşteptau în curtea depozitului. Jumătate din cauciucuri au fost vândute când descărcam”, ne-a mai spus Ionaşcu. El a adăugat că în Germania “se găsesc foarte greu anvelope pe măsura Logan”. “Nu sunt cauciucuri pentru Matiz, Tico sau Logan. Şi şoferii de X 6 «se bat» să cumpere anvelope la mâna a doua, fiindcă nu le convine să cheltuiască mii de euro pe patru cauciucuri pe care le folosesc două sau trei luni pe an”, a mai explicat dealerul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25

TAGURI: cauciucuri, anvelope, dealeri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TUDOR
25 Aug 2014

Eu fac germania si pot aduce cauciucuri daca va intereseaza
MADA
16 Ian 2016

MADA
16 Ian 2016

SWISSREIFEN
08 Feb 2017

Buna ziua suntem o companie din Elveția pentru a vinde masina utilizate cu anvelope în cantități mari. Suntem, de asemenea, o agenție pentru anvelope, putem oferi o mulțime de anvelope gata pentru ei. scrie-mi un e-mail sau sms e-mail: info@swissreifen.ch telefon de 76 403 39 0041 89
GHEORHE
11 Iul 2017

Am anvelope de vanzare 205/65 r15,va intereseaza?
GHEORHE
11 Iul 2017

Contactati-ma pe nr de telefon 0758364451 daca sunteti interesati!
Random imageUltimele stiri


loading...