2017-01-24 11:13


AOAR: Economia poate creşte dacă sistemul bancar va contribui la reducerea deficitului de finanţare

 |  18:30

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) consideră că România poate creşte economic, însă cu condiţia ca sistemul bancar intern, începând cu Banca Naţională a României, să-şi aducă contribuţia necesară pentru reducerea deficitului de finanţare, transmite Agerpres.

”Apreciem măsurile adoptate de BNR, prin care s-a reuşit reducerea măcar parţială a efectelor negative pe care le puteau produce fluxurile agresive ale capitalurile speculative. Pe de altă parte, considerăm că fondurile speculative au fost atrase în România şi de o dobândă de politică monetară extrem de ridicată, menţinută o perioadă excesiv de îndelungată. Consecinţa directă a acestei politici a fost stimularea/finanţarea, în perioada 2007-2008, a investiţiilor speculative în dauna celor productive”, se arată în comunicatul citat.

AOAR a subliniat, totodată, că a solicitat constant, la nivelul conducerii BNR, asumarea - alături de obiectivul ţintirii inflaţiei - şi pe acela de a stimula producţia românescă astfel încât consumul intern să aibă o acoperire normală prin producţia autohtonă de calitate. “Aceste obiective nu se pot obţine fără investiţii, adică fără bani”, precizează conducerea asociaţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image