2018-09-25 00:27


ArcelorMittal Galaţi închide o uzină de pe platforma Sidex

 |  15:58
ArcelorMittal Galaţi închide o uzină de pe platforma Sidex

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi renunţă la producţia de piese mecanice noi, una dintre principalele activităţi ale Uzinei de Piese de Schimb şi Reparaţii Siderurgice (UPSRS) de pe platformă, aproape 400 de muncitori urmând să rămână fără activitate.

"Analizam în prezent posibilitatea de a opri productia de piese de schimb mecanice noi, una dintre activităţile Departamentului de Mentenanţă şi Piese de Schimb, şi de a trece la cumpărarea de piese de la furnizori externi", a declarat Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal, citat de NewsIn.

Bruno Ribo, CEO ArcelorMittal Galaţi, a explicat că procesul a demarat cu doi ani în urmă şi, până acum, numărul de piese mecanice noi produse în combinat a fost redus cu 80%.

"Nu poţi să faci totul. Este imposibil. Trebuie să gaseşti parteneri care sunt specialişti şi care fac aceste activităţi mai bine decât le faci tu. Acest proces ne va creşte competitivitatea şi ne va ajuta să ne concentrăm pe activitatea de bază - producţia de oţel", a spus Bruno Ribo.

Dintre cei aproape 700 de siderurgişti din UPSRS, circa 400 lucrează în sectorul de producere a pieselor mecanice, la care combinatul va renunţa. Aceştia din urmă ar putea fi redistribuiţi în alte sectoare din combinat. "Atunci când se va decide luarea măsurii, aceasta ar putea implica realocarea unui număr de angajaţi, dar şi alte măsuri, cu respectarea politicii noastre de responsabilitate socială", a spus Dorian Dumitrescu.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat în ce constau acele "alte măsuri", dar pe platforma industrială se vorbeste despre posibilitatea deschiderii unei noi scheme de plecari voluntare pentru a scăpa de salariaţii care vor rămâne fără activitate sau chiar de un val de concedieri colective, care ar fi o premieră în istoria post-privatizare a combinatului.

Dintre angajaţii UPSRS, singurii care îşi vor păstra încadrarea vor fi cei de la mentenanţă, peste 200 la număr.

Sindicatele de la ArcelorMital Galati apreciază că decizia companiei de a renunţa la o activitate importantă din UPSRS este regretabilă şi cer consultări de urgenţă cu managementul local.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-17

TAGURI: arcelormittal, sidex
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...