2017-01-20 08:08

ECONOMIE


ArcelorMittal închide Furnalul 3

 |  18:25
ArcelorMittal închide Furnalul 3

ArcelorMittal Galaţi a început, marţi, operaţiunile de închidere a Furnalului 3, care vor dura câteva zile. Închiderea Furnalului 3 nu presupune disponibilizări, muncitorii din fluxul de producţie fiind relocaţi în alte secţii, potrivit Agerpres.

După ce Furnalul 3, cu o capacitate anuală de un milion tone fontă, va fi oprit, combinatul siderurgic gălăţean va opera doar cu Furnalul 5, care poate produce până la două milioane tone fontă pe an. Acesta a fost repornit în toamnă, după ce a fost reînzidit. Lucrările, care au durat circa doi ani, au costat peste 80 milioane de euro.

În condiţiile scăderii comenzilor pe piaţa siderurgică, e posibil ca Furnalul 3 să nu mai fie repornit curând, urmând ca Furnalul 5 să fie folosit la capacitate maximă. „Directorul ArcelorMittal Galaţi nu ne-a spus care va fi perioada pentru care va fi oprit Furnalul 3. Din informaţiile pe care le am, furnalul va fi pornit doar câteva luni în cursul anului viitor, şi anume în perioada de vară”, a declarat liderul Sindicatului Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor, Gheorghe Tiber.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image