2017-01-18 01:31

ECONOMIE


Ariton: Până la 31 decembrie vor fi disponibilizaţi 500 de angajaţi de la Turceni şi Lignitul Oltenia

 |  13:16
Ariton: Până la 31 decembrie vor fi disponibilizaţi 500 de angajaţi de la Turceni şi Lignitul Oltenia

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, miercuri, că până la 31 decembrie vor fi disponibilizaţi 500 de angajaţi de la Turceni şi de la Societatea Naţională Lignitul Oltenia.

Ariton a precizat, la dezbaterile din Comisiile parlamentare de buget, finanţe privind bugetul Ministerului Economiei, că în şedinţa de Guvern de marţi a fost aprobată disponiblizarea a 200 de angajaţi de la Turceni şi urmează ca, săptămâna viitoare, să fie aprobată disponibilizarea a încă 300 de angajaţi de la SNLO. "Este un program în derulare. Ieri, în şedinţa de Guvern a fost aprobată disponibilizarea a 200 de angajaţi de la Turceni şi urmează SNLO, 300 de persoane, probabil săptămâna viitoare va fi prezentată şi această Ordonanţă", a spus Ariton, citat de Mediafax.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), una dintre principalele companii care asigură cărbune pentru producţia de electricitate în termocentrale, va disponibiliza până la sfârşitul anului 300 de salariaţi, dintr-un total de circa 9.000 de angajaţi. Persoanele care îşi vor pierde locurile de muncă vor primi plăţi compensatorii, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), acţionarul unic al companiei. Disponibilizările de la SNLO se adaugă planului de concedieri colective stabilit de Guvern, prin care în acest an din mai multe companii deţinute de MECMA au plecat sau urmează să plece alţi circa 1.500 de salariaţi. Companiile vizate sunt Electrica Serv, Termoelectrica, Electrocentrale Deva şi complexele energetice Craiova, Turceni şi Rovinari. În aceste companii, inclusiv SNLO, sunt angajate circa 35.000 de persoane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: lignitul oltenia, ion ariton, turceniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SIFONARU
15 Dec 2011

D-le Ministru , cand ai d e gand sa scoti la supraf ata haosul , teroarea si santajul introdus de OLAR U la RAAN ???? L-ati dus la Financiar ca sa-si con tinuie treaba murdara cu viza CFP pe contracte ... Ati pus tot un portocali u care face parte din cla nul "Colegii de clasa " s i care a primit sarcina d e la tartorul sef " sa ba ge gunoiul sub pres " . A ti murdarit apa grea numi nd in functie un individ specialist in " raportari de depasiri plan product ie " prin faimoasa explic atie " eu fac planul ca d oar eu stiu cat face izot opul de deuteriu de la GS la DW , daca e nevoie el face si 1-2 luni , adica pana prin martie . Un in divid cu un limbaj insalu bru si grosolan de fante de Ferentari care toata z iua umbla cu ......ea in gura ; s-a facut vizibil prin acoperirea furtului celor 75 buc. robineti de inox precum si printr-un anumit nr. de ml. de tea va de inox asigurata Prim ariei Severin pt. executa rea fantanilor arteziene de prin Crihala . Este ma re specialist in ...facat uri penale ; a propos mai stie cineva cine a musam alizat accidentul mortal al lui Burtea de la 801 ? ???? Aloooo? DNA si DIICO T aud , pt. ca Parchetul DTS a tras pe dreapta ..

Adauga un comentariu

Random image