2018-12-12 21:28


Asesoft Distribution, amendată de Consiliul Concurenţei cu 775.000 de euro

 |  16:45
Asesoft Distribution, amendată de Consiliul Concurenţei cu 775.000 de euro
Consiliul Concurenţei (CC) a sancţionat compania Asesoft Distribution cu3,18 milioane de lei (aproximativ 775.000 de euro) pentru punerea în practică aconcentrării economice realizate prin preluarea distribuţiei produselor IT dela Flamingo International, înainte de obţinerea autorizării din parteaautorităţii de concurenţă.

”Companiile au obligaţia de a nuimplementa o concentrare economică înainte de notificarea şi autorizareaacesteia de către Consiliul Concurenţei (CC). Nerespectarea acestei obligaţiireprezintă o încălcare a regulilor privind controlul fuziunilor şiachiziţiilor”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, BogdanChiriţoiu.În urma finalizării investigaţiei declanşate în anul2009, Consiliul Concurenţei a constatat că Asesoft Distribution SRL a pus înaplicare tranzacţia prin care a preluat distribuţia produselor IT de laFlamingo International SA, înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediuconcurenţial normal.PotrivitCC, punerea în aplicare a unei concentrări economice înseamnă exercitareacontrolului asupra activităţii achiziţionate prin adoptarea unor măsuri cumsunt: încheierea de contracte cu terţi (distribuitori şi furnizori), precum şicolaborarea efectivă cu aceştia. Conform prevederilor Legii concurenţei, esteinterzisă punerea în aplicare a unei operaţiuni de concentrare economică pânăla emiterea unei decizii de către CC.Asesoft Distribution mai deţine controlul, în comun, împreună cu alte persoanefizice, asupra Dante International SA şi Emag International, societăţi prezentepe pieţele de comercializare cu amănuntul de produse IT, electronice şielectrocasnice din România. Aceste operaţiuni de preluare a controlului încomun au fost autorizate de către Consiliul Concurenţei în noiembrie 2009.

Asesoft Distributionspune că a colaborat cu autorităţile"Asesoft Distribution a colaborat cu Consiliul Concurenţei în investigaţiape care aceştia au declanşat-o în ceea ce priveşte preluarea distribuţieiFlamingo International şi a pus la dispoziţia inspectorilor de concurenţă toateinformaţiile necesare finalizării anchetei. Gravitatea a fost considerată mică,amenda a fost la minimul legal. Această concentrare a dus la o îmbunătăţire apreţurilor şi serviciilor oferite consumatorilor finali. Am colaborat cuinspectorii de concurenţă, ne aşteptam la aceasta amendă, nu ne afectează învreun fel activitatea" a declarat Iulian Stanciu, şef al grupului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Cutremur în judeţul Vrancea Acum 8 ore | (0)
Eveniment


loading...