2018-12-19 09:36


ASF, decizie în scandalul măririi RCA

 |  23:33
ASF, decizie în scandalul măririi RCA

După ce companiile de asigurări au anunţat creşterea preţurilor RCA, chiar şi de 5 ori mai mult pentru segmentul transportatorilor, ASF trece la controale drastice.

"Incepand cu luna decembrie a acestui an, ASF va demara mai multe controale la societatile de asigurari pentru verificarea cauzelor cresterii tarifelor fata de perioadele precedente.

Aceste controale, efectuate in colaborare cu echipe de actuari, vor urmari acuratetea datelor si informatiilor folosite in fundamentarea tarifelor, justificarea criteriilor de segmentare adoptate, compararea datelor cu perioadele anterioare, comparabilitatea si influenta in cresterea/descresterea tarifelor in raport cu despagubirile platite si impactul asupra calculului tarifelor in ceea ce priveste nedeclararea/neinregistrarea la timp a tuturor daunelor", se arata intr-un comunicat al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Cresterea semnificativa a valorii despagubirilor pentru vatamari corporale reprezinta una dintre cauzele majorarii tarifelor pentru politele RCA, potrivit unei analize ASF.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-27

TAGURI: asf, rca, controale, transportatori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...