2017-01-19 17:35

ECONOMIE


Asigurătorii ameninţă cu mărirea preţurilor asigurărilor auto

 |  17:58
Asigurătorii ameninţă cu mărirea preţurilor asigurărilor auto
Menţinerea tendinţeide reducere a subscrierilor pe segmentul auto în acest an va afecta fluxul delichidităţi al asigurătorilor, care vor fi nevoiţi fie să majoreze tarifeleprimelor, fie să micşoreze cheltuielile curente, a declarat, ieri, directorulgeneral al Allianz-Ţiriac, Rangam Bir.

"Încondiţiile în care şi în 2010 au aplicat astfel de măsuri, va fi foarte dificilpentru asigurători să pună în practică aceleaşi măsuri şi în acest an. Piaţaromânească este foarte sensibilă la preţ, şi orice creştere de tarife în cazulpoliţelor auto aduce pierderi de clienţi, care vor căuta oferte mai bune",a spus Bir, prezent la un seminar pe tema asigurărilor auto.

Ela spus că Allianz-Ţiriac a decis să renunţe la clienţii care pe segmentul autoînregistrau o daunalitate de aproape 150%.

"Aceşticlienţi aduceau pierderi şi, prin renunţarea la ei, compania a putut practicatarife mai joase pe alte segmente de clienţi. Practic, subvenţionăm cotaţiilede primă celor care sunt mai responsabili", a spus Bir.

ReprezentantulAllianz-Ţiriac a amintit că piaţa asigurărilor generale a scăzut în 2010 pefondul căderii finanţărilor de tip leasing, unde poliţele CASCO se încheiau odatăcu semnarea contractului de finanţare. În plus, a spus Bir, o parte dintreclienţii CASCO au renunţat să îşi mai reînnoiască poliţele, în condiţiile încare foarte mulţi români s-au confruntat cu diminuarea veniturilor. "Allianz-Ţiriaca încercat să atenueze efectele acestui fenomen prin lansarea de noi poliţe,care să ţină cont mai bine de cerinţele clienţilor", a afirmat Bir. El aamintit că piaţa asigurărilor generale a scăzut în 2010 pe fondul căderiifinanţărilor de tip leasing, unde poliţele CASCO se încheiau odată cu semnareacontractului de finanţare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image