2019-02-21 07:54


Asociația Service-urilor Auto: amenda aplicată ASIROM e prea mică

 |  11:42
Asociația Service-urilor Auto: amenda aplicată ASIROM e prea mică

In data de 17 Ianuarie 2017, ASF a confirmat neregulile semnalate de Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), în luna decembrie 2016, la ASIROM, sanctionând societatea de asigurări cu o amenda de 200 000 lei, la care se adaugă cateva zeci de mii de lei aplicate unor persoane din conducerea companiei, pentru problemele identificate in cazul a peste 40% dintre dosarele de dauna verificate.

„Amenda aplicata de ASF pare mare in comparatie cu veniturile cetatenilor romani, dar la o analiza mai atenta, observam ca societatea de asigurari a avut o cifra de afaceri de peste un miliard de lei in anul 2016, iar amenda aplicata de catre ASF societatii de asigurari reprezinta echivalentul incasarilor acestei societati de asigurari intr-o ora si patruzeci si cinci de minute”, se arată într-un comunicat de presă al ASSAI.

„Daca raportam cuantumul amenzii la numarul de aproximativ de 9.000 de dosare de dauna verificate de catre ASF si neachitate de catre Asirom conform legii, constatam ca ASF a sanctionat societatea Asirom cu aproximativ 22 lei /dosar de dauna intarziat la plata sau echivalentul a 1,5 tichete de masa/dosar de dauna intarziat la plata.

In timp ce autoritatea de supraveghere italiana aplica firmelor de asigurari amenzi in valoare de 60 000 de euro/fiecare dosar de dauna neachitat in termen legal, ASF aplica amenzi de 5 euro/dosar de dauna neachitat in termen legal.

Deasemenea, amenzile aplicate persoanelor din conducerea Asirom, reprezinta aproximativ 15% - 35% din veniturile lunare ale persoanelor amendate si de regula, acestea nu raman in paguba, pentru ca societatea de asigurari isi recompenseaza in luna urmatoare acesti angajati cu niste prime de performanta, care le acopera cuantumul amenzilor”, explică ASSAI.

„Transmit un mesaj intregului consiliu al ASF care este responsabil de pietele financiare asa-zis supravegheate: Treziti-va la realitate! Faceti in continuare jocul companiilor de asigurari in loc sa protejati consumatorul! Cuantumul amenzilor aplicate de catre ASF sunt in mod deliberat simbolice si nu determina schimbarea comportamentului abuziv al societatilor de asigurari! Asirom nu achita in continuare daunele si nici nu raspunde la solicitarile adresate”, declară Cristian Muntean, Presedinte ASSAI.

ASSAI amintește că „in anul 2013, unei societati de asigurari care la acea vreme avea acelasi comportament abuziv cu cel al firmei Asirom, i-a fost suspendata licenta timp de 30 de zile, de catre autoritatea de supraveghere din Romania, pentru clasa de asigurari RCA. Consecinta: acea societate de asigurari a pierdut cate un million de dolari/zi, dar sanctiunea drastica a condus la corectarea conduitei societatii de asigurari”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-19

TAGURI: amenda asirom, assai
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIAN
20 Ian 2017

Misu Negritoiu si Golovatic si-au facut din nou datoria !
GOGOZAN
20 Ian 2017

Asirom o are mica! Amenda data de catre ASF. Cum vrei sa disciplinezi o piata abuziva aplicand amenzi simbolice? Sau e ca pe vremea Garzii Financiare...amenda mica si portbagajul plin de cadouri pentru cei care "aplicau legea"?
GICA
20 Ian 2017

Atat timp cat ASF se declara institutie autonoma ,dar salariile de zeci de mii de euro /luna sunt platite de asiguratorii cum vreti ca un control sa fie facut asa cum ar trebuii,daca un procuror ar fi si avocatul celui pe care il apara ce solutie ar propune instantei?...Securitatea nu a murit inca!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...