2016-12-04 12:15

ECONOMIE


ATM-uri care eliberează euro

 |  16:55
ATM-uri care eliberează euro

ING Bank a pus în funcţiune primele bancomate pentru operaţiuni în moneda unică, ATM-urile făcând posibilă depunerea şi retragerea de numerar în bancnote euro.

ATM-ul pentru operaţiuni în euro funcţionează într-o unitate SelfBank din zona arterei Ştefan cel Mare, în Bucureşti, iar la tranzacţii pot fi folosite doar cardurile emise de ING Bank.

La depunerea bancnotelor nu se percepe comision. Pentru lichidarea unui depozit în euro, comisionul practicat este în prezent de 0,5% din valoarea sumei retrase. Prin noul serviciu sunt posibile operaţiuni de schimb valutar, constituirea sau lichidarea de depozite. Automate similare pentru operaţiuni valutare au şi băncile UniCredit şi BCR, dar aparatele nu acceptă decât operaţiuni de schimb valutar, din euro sau dolari în lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-09

TAGURI: ATM, euro, ING BankComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

S-a aprobat fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica și Patria Bank Banca Naţională a României (BNR) a emis o aprobare prealabilă privind fuziunea Băncii... 30 Noi 2016 | (0)
Iohannis anunță un impas în aderarea la zona euro Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Cluj, că România e "într-un non-stadiu" în ceea... 17 Noi 2016 | (1)