2016-12-06 20:06

ECONOMIE


Austria limitează expunerea băncilor

 |  17:02
Austria limitează expunerea băncilor

Austria va anunţa norme pentru a creşte siguranţa propriului sistem financiar prin limitarea expunerii în Europa emergentă, în pofida nemulţumirilor generate de anunţul acestei măsuri în regiune, au declarat surse apropiate, citate de Reuters.i”Decizia a fost luată”, a spus, sub protecţia anonimatului, un oficial care a participat miercuri la o “întâlnire de rutină” a autorităţilor de reglementare din 17 ţări din Europa de Est. În încercarea de a-şi păstra ratingul maxim posibil AAA, în contextul crizei din zona euro şi a temerilor privind expunerea băncilor austriece în ţările din Europa Centrală şi de Est, Austria a anunţat în noiembrie, în mod neaşteptat, restricţii la creditarea în regiune pentru marile grupuri financiare din ţară, Erste Bank, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, parte a grupului italian UniCredit. Astfel, băncile cu prezenţă internaţională semnificativă ar trebui să se asigure că creditarea efectuată de acum înainte de subsidiarele străine nu va depăşi 110% depozitele şi finanţarea atrase de pe pieţele locale unde funcţionează.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: limitare expunere banci austriece, creditare banci austriece in Europa de EstComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Programul Prima Casă se modifică Programul Prima Casă va fi modificat astfel încât în următorii cinci ani, 2017-2021, pentru... 16 Noi 2016 | (0)
Programul Prima Casă, suplimentat cu 250 de milioane de lei Plafonul pe anul 2016 pentru programul guvernamental "Prima casa" a fost suplimentat cu 250 de... 29 Noi 2016 | (0)