2017-01-20 08:03

ECONOMIE


Autoliv şi-ar putea muta în Rusia producţia din România

 |  13:44
Autoliv şi-ar putea muta în Rusia producţia din România

Autoliv, cel mai mare producător de sisteme de siguranţă auto, ar putea muta în Rusia o parte din producţia realizată în ţări precum Suedia, Estoniaşi România.

Ziarul suedez "Dagnes Industri" a scris în ediţia online că Autoliv urmează să investească peste 50 de milioane de euro în două noi uzine în Rusia. Compania suedezo-americană cu sediul în Stockholmeste atrasă de scutirile de taxe vamale acordate de autorităţile ruse, posibila relocare a activităţii nefiind generată de costurile salariale.

Potrivit publicaţiei suedeze, oficialii companiei se aşteaptă ca vânzările anuale să ajungă la 100 de miliarde de coroane suedeze în Rusia (113 milioane de euro), de la 300-400 de milioane de coroane anul trecut.

În România, Autoliv activează din 1997 şi deţine trei fabrici, la Braşov, Timişoaraşi Lugoj. Acestea produc centuri de siguranţă, chingi pentru centuri, airbag-uri şi butelii de gaz pentru declanşarea lor. Compania are circa trei mii de angajati în România. Autoliv are 80 de facilităţi de producţie în 29 de ţări din lumea întreagă şi 43 de mii de angajaţi în total.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: Autoliv mutare producţie, Autoliv plecare Romania, Autoliv investitii rusiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GICA
14 Ian 2012

Atentie! 100 de miliarde de coroane suedeze nu sunt 113 milioane de euro ci aproximativ 9 miliarde de €uro

Adauga un comentariu

Random image