2017-01-24 09:13


Autorităţile blochează conturile celor care au impozite neplătite

 |  12:32
Autorităţile blochează conturile celor care au impozite neplătite

Oricât aţi fi de strâmtoraţi, nu vă lăsaţi impozitele neplătite. Dacă înainte inspectorii erau mai indulegenţi şi aşteptatu să treacă un an de la scadenţă până să vă someze, dintr-o dată şi-au schimbat atitudinea. Şi cum legea le permite să îi execute pe datornici chiar şi pentru o depăşire de câteva zile, mii de oameni vor constata înainte de sărbători că au conturile blocate.

Pentru că bugetele sunt sărac, autorităţile îi pun în aceeaşi oală şi pe restanţieri consacraţi şi pe cei care au depăşiri mici. În sectorul 4 al Capitalei, de pildă, primeşti somaţie la trei luni de la data scadentă şi ai la dispoziţie 15 zile să te scapi de datorie. Numai anul acesta inspectorii au penalizat 55.000 de codaşi, notează incont.ro. "Toţi care ştiu, pentru că au fost şi înştiinţaţi în acest sens, că au datorii la bugetul local al sectoruui 4 să achite aceste datorii dacă nu vor să se trezească chiar de sărbători cu conturile blocate", precizează Oundjian Hrant, directorul general al Direcţiei de Taxe şi Impozite din sectorul 4.

Peste 5.000 de restanţieri în sectorul 6

În sectorul 6, peste 5.000 de persoane fizice şi firme au restanţe mari la taxe şi impozite. "Se caută locul de muncă, este o activitate de urmărire a inspectorilor. Se trimite adresa la locul respectiv si poprirea se face asupra veniturilor pe care persoana respectivă le are", explică Daniela Rus, şeful Direcţiei de Taxe şi Impozite al sectorului 6.

Ce se întamplă, însă, dacă nu aveţi destui bani? În cazul în care venitul dumneavoastră este mai mic decât datoria către stat, plata se va face eşalonat. Concret, împreună cu cei de la taxe şi impozite veţi stabili suma pe care o puteţi plăti lunar astfel încât să vă rămână şi bani pentru supravieţuire.

Legea este cât se poate de clară. Şi după o singură zi de întârziere riscaţi să fiţi pedepsiţi şi să plătiţi penalizări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: plata impozite, penalizari plata impozite, eşalonari plata impozite, poprire conturiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image