2019-02-21 01:53


Autostrăzile “SF” ale Ancăi Boagiu. Ministrul transporturilor “sparge” planul proiectelor de infrastructură

 |  18:38
Autostrăzile “SF” ale Ancăi Boagiu. Ministrul transporturilor “sparge” planul proiectelor de infrastructură

Anca Boagiu păstrează tradiţia din MinisterulTransporturilor şi umple România deautostrăzi imaginare. Asemenea tuturor miniştrilor care au ocupat fotoliul de “cap”al Transporturilor, Anca Boagiu “a îmbogăţit” România cu sute de kilometride autostradă şi căi ferate, din nefericire doar pe hârtie. Drept cadou deCrăciun, ministrul Anca Boagiu îi anunţă pe ceferişti că toate companiile decale ferată vor fi restructurate.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructuriise laudă cu lansarea unor proiecte cu finanţare europeană de 5,57 miliarde de europentru construcţia a 288 km de autostradă, modernizarea a 166 km de cale ferată şi altorproiecte de infrastructură. “Folosim5,5 miliarde de euro din Programul Operaţional Transporturi şi din bugetulministerului de anul viitor 72%, adică 8,3 miliarde de lei, vor fi cofinanţăripentru aceste proiecte”, a declarat ministrul Boagiu. Chiar dacă în lunaseptembrie rata de absorbţie a fondurilor UE era de numai 1,7%, ministrul AncaBoagiu nu a ştiut ce rată de absorbţie va fi în 2011.

Astfel, până la finele anului viitor, Companiade Autostrăzi va lansa licitaţii pentru construcţia a 288 km de autostradă, cuo valoare totală de 2,5 miliarde de euro, pe cinci tronsoane: Nădlac - Arad(38,8 km, 234 milioane de euro), Orăştie - Sibiu (82 km, 693 milioane de euro),Deva - Orăştie (32,8 km, 355 milioane de euro), Timişoara - Lugoj (35,6 km, 217milioane de euro) şi Lugoj - Deva (99,5 km, 1,02 miliarde de euro). Referitorla sectorul de autostradă Cernavodă - Constanţa, Boagiu a spus că în varaanului viitor acesta va fi dat în folosinţă, fără a fi finalizat însă întotalizate. Ministrul transporturilor a precizat că nu s-a stabilit dacă dinvara anului viitor se va circula pe două benzi pe sens sau doar pe o bandă. Alteproiecte vizează construcţia a 11 şosele de centură (Săcuieni, Carei, Bacău,Tecuci, Tg. Mureş, Braşov, Craiova sud-est, Alexandria, Caracal, Mihăileşti şiBucureşti), în lungime totală de 138,7 kilometri şi o valoare de 539,38milioane de euro. Pentru transportul pe calea ferată, instituţia are ca proiectprioritar modernizarea Coridorului IV şi va lansa licitaţii pentru treitronsoane, respectiv Curtici - Simeria, Simeria - Coşlariu şi Coşlariu - Sighişoara,în lungime totală de 166,3 km, cu o valoare de 1,88 miliarde de euro, şimodernizarea a 21 de gări, investiţia fiind de 227 milioane de euro, din careîn următoarele două săptămâni vor fi lansate la licitaţie 16 gări.

Boagiu recunoaşte că toate companiile de cale ferată trebuie restructurate

Ministrul transporturilor a anunţat că toatecompaniile de cale ferată au o situaţie foarte proastă şi trebuierestructurate, pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo a fost jaf. În ceea cepriveşte restructurarea de personal în 2011 la CFR Marfă, ministrul transporturilornu a menţionat nici o cifră. „Vom vedea câţi oameni pleacă. Dacă gândim dinpunct de vedere managerial şi nu populist, un manager adevărat în momentul încare îşi evaluează compania îşi evaluează în primul rând costurile, veniturile,încearcă să-şi diminueze pierderile şi apoi discută despre restructurarea depersonal”, a adăugat ministrul transporturilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NECOLAICIUC
05 Dec 2010

La multi ani!!! ca doar azie ziua ta nu? frumose gandur ai... 10% din 5,5 mld euro inseamna 550 milioane...mama ce de bani poti face...imaginari binenteles!
MARY
05 Dec 2010

Mai nou, de?i cu to?ii suferim ca urmare a restrângerilor de activitate ?i cu toate c? urmeaz? a fi realizat Coridorul IV - Pan European , SCRIPCARU, COSTACHE, GANEA ?i COMANA au ajuns la concluzia ca CFR - ul nu mai are nevoie nici de triaj,nici de zeci de hectare de teren ale cfr-ului ?i nici de sediul administrativ al regionalei cfr din Bra?ov. UNA ESTE SA RESTRUCTUREZI SI ALTA ESTE SA FACI SA DISPARA REGIONALE(ex.BRASOV) PENTRU INTERESE MESCHINE. RUSINE...
PISI
06 Dec 2010

foarte tareeeeeeeeee
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...