2018-07-18 06:14


Avalanşă de reclamaţii împotriva firmelor de asigurări

 |  17:06
Avalanşă de reclamaţii împotriva firmelor de asigurări

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) se confruntă cu un număr tot mai mare de petiţii depuse de asiguraţi, care reclamă întârzieri la plata daunelor peste termenele prevăzute de lege, pentru unele societăţi de asigurare numărul petiţiilor depuse la Comisie crescând foarte mult în primele cinci luni din acest an, comparativ cu acelaşi interval din 2011. Societăţile de asigurare împotriva cărora sunt depuse cele mai multe petiţii la CSA vor fi verificate, a anunţat preşedintele CSA, Constantin Buzoianu, la Conferinţa Asigurătorilor din România.

„Au început să apară tot mai multe sesizări cu privire la modul defectuos în care unii asigurători efectuează constatarea daunelor, precum şi la refuzul unor asigurători de a plăti păgubiţilor daunele ce li se cuvin. Mai mult, unii dintre dvs. înţeleg să răspundă cu întârziere la solicitările noastre legate de depunerea documentaţiilor necesare pentru verificarea plângerilor venite din partea clienţilor, fapt ce a determinat Consiliul CSA să ia măsurile de sancţionare a unor conducători din cinci societăţi de asigurare”, a precizat Buzoianu.

În consecinţă, pentru verificarea modului în care sunt instrumentate dosarele de daune, Consiliul CSA a decis demararea unor acţiuni de control la asigurătorii care înregistrează creşterea numărului de petiţii. „Rezultatele acestor controale vor fi analizate de CSA şi vor fi luate măsuri pentru revizuirea situaţiilor constatate. Sperăm ca lucrurile să evolueze în direcţia pe care ne-o dorim cu toţii; în caz contrar, vom trece la aplicarea unor sancţiuni care vor putea merge până la suspendarea activităţii asigurătorilor care au în vedere doar interesele lor comerciale în detrimentul intereselor asiguraţilor”, a subliniat şeful CSA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-07

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANA
14 Aug 2012

Sunt curioasa cand va face CSA acest lucru. Eu de o luna de zile astept sa-mi pot duce masina in service, deoarece inspectorii de daune de la Carpatica Asig ma amana de pe o zi pe alta. In relatia cu mine, acesti domni inspectori au incalcat mai multe articole din ordinele CSA, dar dansii stau linistiti si-si incaseaza salariile in continuare pentru ilegalitatile pe care le comit cu buna stiinta. Pana va lua CSA masuri, multi alti oameni ca mine vor fi trimisi de la birou la birou, vor fi pasati de la un inspector la altul (eu am ajuns la al treilea inspector de daune care se ocupa de dosarul meu), voi fi mintiti si dezinformati - toate acestea pentru ca au avut ghinionul ca cei care le-au avariat masinile sa-si fi facut RCA la Carpatica Asig.
Random imageUltimele stiri

Apa Nova