2018-09-25 00:36


Avem mai mulți pensionari și șomeri decât angajați

 |  15:31
Avem mai mulți pensionari și șomeri decât angajați

Din cele 41 de județe, doar 7, plus municipiul București, au mai mulți salariați, în timp ce în alte 7 județe numărul pensionarilor și șomerilor este dublu față de al salariaților.

Potrivit Profit.ro, la finele lui noiembrie 2015 erau 5,55 milioane de angajați și 5,13 milioane de pensionari.

În privința șomerilor, datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) diferă substanțial de cifrele Institutului Național de Statistică bazate pe metodologia Biroului Internațional al Muncii (BIM). În timp ce ANOFM a înregistrat 434.739 șomeri la finele lui noiembrie, Statistica estima la circa 617.000 numărul real de persoane fără loc de muncă.

Diferența de peste 182.000 de șomeri se explică prin faptul că în timp ce ANOFM elimină din statistici persoanele fără loc de muncă după un an de zile, indiferent dacă acestea s-au angajat sau nu, statistica își bazează estimarea pe o cercetare realizată în gospodării.

Datele oficiale indică astfel 6.557 pensionari și șomeri în plus față de angajați, în timp ce pe baza prognozelor, diferența între cele două categorii este de aproape 190.000.

Doar 7 județe și Capitala se bucură de o piață a forței de muncă în măsură să susțină și populația inactivă din aceste zone.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-23

TAGURI: pensionari, someri, angajati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BASTON
23 Ian 2016

Sistemul de pensii in vigoare se bazeaza pe CONTRIBUTIVITATE , deci nu exista nicio legatura intre numarul de angajati si numarul de pensionari ! Care este valoarea contributiilor la pensii in lei , respectiv valoarea pensilor pentru vechime/contributie complete ?
MDA...
23 Ian 2016

Să mulțumim din inimă partidelor comuniste din 89-ncoa și să-i mai votăm la anu și la mulți ani, adică când va zbura porcu direct în gura imigranților, iar pentru asta și multe alte rele votate de parla-hoții ori euro-parla-hoții ”români”, să-i vedem cu prăjiți la proțap cu măru-n gură!
MARIA
23 Ian 2016

Nu sunt 5.13 mil.pensionari,1/3 sunt ASISTATI DE LA STAT!!!Asta se chiama MANIP.ULARE ,va faceti ca nu intelegeti diferenta si ca oamenii nu stiu!Lipsiti de caracter profesional!
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...