2019-01-22 15:57


Avertisment de la președintele Consiliului Fiscal

 |  17:40
Avertisment de la președintele Consiliului Fiscal

Majorarea punctului de pensie a fost adoptata tacit, luni, de Senat. Presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, arata ca aceasta majorare va reprezenta o povara uriasa pentru finantele tarii noastre.

"Daca masura de majorare a punctului de pensie va fi implementata, efortul bugetar inseamna 23 de miliarde de lei, adica 3% din PIB. Dati-mi voie sa spun ca o astfel de masura are un impact catastrofic asupra bugetului.

In momentul de fata, pensiile - asa foarte mici cum sunt ele si stim cu totii ca sunt foarte mici - nu sunt finantate din contributii decat in proportie de doua treimi. Restul reprezinta bani din buget, adica imprumutati", a explicat Ionut Dumitru, la Digi 24.

Presedintele Consiliului Fiscal mentioneaza ca e greu sa acoperi o astfel de suma din alte parti.

"E o cifra uriasa, pe care nu cred ca vreun guvern poate sa o acopere in mod rezonabil, facand economii de undeva sau reducand din alta parte. De ce? Pentru ca, oricum am discuta, resursele bugetare aflate la dispozitia Romaniei sunt foarte mici. Romania colecteaza din taxe si impozite in jur de 26% din PIB. Cu tot cu fonduri europene si venituri nefiscale incasam undeva la 30 si un pic la suta din PIB", a punctat acesta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-08

TAGURI: consiliul fiscal, punctul de pensie, ionut dumitru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
08 Noi 2016

Remarcati ca nici cu ocazia adoptarii acestui act normativ nu se fac observatii cu referire la respectarea prevederilor Legii nr. 24 din 2000,modificata si republicata si nici despre consultarea guvernului cu ocazia adoptarii unui asemenea act normativ si implicit a obtinerii punctului de vedere al Consiliului Fiscal despre modul in carea modificarea punctului de pensie se incqdreaza in prevederile Legii responsabilitatii fiscal -bugetare ?
ANONIM
08 Noi 2016

Remarcati si ca la articolul 25, punctul 1, din legea 69/2010 a resposabilitatii fiscal-bugetare se reglementeaza ca ,,Revizuirea strategiei fiscal-bugetare poate fi facuta de Parlament, la propunerea guvernului, (...)"?
ANONIM
08 Noi 2016

Mafia psdista nu va tine cont de avertismentul Consiliului Fiscal .
IONUT
09 Noi 2016

Daca aceasta persoana ar trai si el din salariu la stat sau din pensie, asi fi curios sa vedem ce mai spune pe subiectu din articol !!!?? SA traiasca doar din salariu de bugetar ca sef al consiliului fiscal. Nu sa vorbeasca din economist sef de banca cu un salaru poate mai mare ca al sefului curtii constitutionale....
RADIUS
10 Noi 2016

bai nu mai scapam odata de agariciu asta.mama ta stie ce faci?tu din ce traiestI?iesi in fata ziaristilor si spune ce venituri ai si din ce traiesti in morti ma-tii de parazit.
Random imageUltimele stiri

loading...