2017-01-23 12:35


Azomureş se ecologizează pe bani publici

 |  16:50
Azomureş se ecologizează pe bani publici

Primăria Târgu Mureş a depus pentru evaluare la Ministerul Mediului şi Pădurilor proiectul de ecologizare a batalului cu reziduuri chimice de la combinatul Azomureş, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, şefa Serviciului strategii şi programe economice din cadrul municipalităţii, Dana Ijac.

Potrivit acesteia, proiectul urmăreşte accesarea fondurilor prin Programul Operaţional Sectorial, precizează Agerpres. Ecologizarea iazului batal costă 23 milioane de euro, iar pe cele peste 30 de hectare de teren rezultate în urma ecologizării vor fi cultivate plante cu rădăcină mică, susţine Ijac. Până la sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie se speră că va fi semnat contractul de finanţare a proiectului. Lucrările la batal sunt prevăzute să dureze 36 de luni, inclusiv perioada de licitaţie.

Azomureş a oferit municipiului Târgu Mureş, cu titlu de donaţie, terenul cu o suprafaţă de 30,48 ha pe care se află batalul cu reziduuri chimice închis de societate, care însă necesită ecologizare. În cazul aprobării finanţării, 85% din suma totală vor proveni din fondurile Uniunii Europene, prin POS Mediu, 13% din bugetul de stat şi 2% din bugetul local.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-06

TAGURI: Azomures, ecologizare, POS_Mediu, primaria, Targu_MuresComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image