2018-12-17 02:31


Banca Centrală Europeană va majora dobânda cheie, prima oară după 2008

 |  16:00
Banca Centrală Europeană va majora dobânda cheie, prima oară după 2008
Banca CentralăEuropeană (BCE) va majora, joi, dobânda de politică monetară, pentru prima oarădupă iulie 2008, din cauza îngrijorării provocate de accelerarea inflaţiei înzona euro, anticipează analişti intervievaţi de AFP.

"Recenteledeclaraţii ale reprezentanţilor BCE nu lasă nici o îndoială în aceastăprivinţă", a declarat Michael Schubert, analist la Commerzbank.

Catastrofadin Japonia şi instabilitatea persistentă din ţările arabe au pus, o perioadă,sub semnul întrebării o astfel de decizie, considerată posibilă la începutullunii trecute.

Economistulşef al BCE, Jurgen Stark, a eliminat orice dubiu, afirmând că este timpulpentru "o normalizare" a unei politici monetare considerate relaxată.După mai multe reduceri succesive din cauza crizei, dobânda cheie a BCE a rămasla 1% din mai 2009, cel mai redus nivel de la crearea euro.

Accelerareainflaţiei în zona euro de la 2,4% în februarie la 2,6% în martie, potrivitdatelor Eurostat, consolidează aşteptările de majorare a dobânzilor, potrivitanaliştilor băncii Goldman Sachs.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...