2017-01-22 14:21

ECONOMIE


Banca Mondială ar putea acorda 400 milioane de euro României în septembrie

 |  17:02
Banca Mondială ar putea acorda 400 milioane de euro României în septembrie
Banca Mondială (BM)ar putea acorda României un împrumut de 400 de milioane de euro în lunaseptembrie, a declarat pentru Bloomberg Cătălin Păuna, economistul-şef al Birouluidin România al BM.

"Platadepinde de aprobarea în Parlament a legii privind coplata în sistemul desănătate, de progresul Guvernului înimplementarea legii salarizăriiunitareşi de aprobarea reformelor referitoare lacheltuielilepublicepentru următorii trei ani", a afirmat Păuna.

Româniaa încheiat la sfârşitul lunii martie cu FMI un nou acord de tip preventiv,pentru doi ani, cu o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro),respectiv 300% din cota pe care o are România la instituţia financiarăinternaţională. Acordul va fi însoţit de un sprijin preventiv de 1,5 miliardeeuro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de laBM.

Deasemenea, România a semnat în primăvara anului 2009 un acord stand-by cu FMI,care a făcut parte dintr-un pachet de asistenţă financiară de aproximativ 20 demiliarde de euro cu Fondul, UE, BM şi alte instituţii financiareinternaţionale. Programul s-a încheiat în luna martie a acestui an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-08-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image