2017-01-22 01:52

ECONOMIE


Banca Mondială va avea un nou preşedinte

 |  10:07
Banca Mondială va avea un nou preşedinte

Banca Mondială şi-a fixat ca obiectiv desemnarea noului preşedinte al instituţiei până pe data de 20 aprilie, când urmează să înceapă adunarea semestrială, transmite AFP. Consiliul de Administraţie a stabilit 23 martie ca termen limită pentru depunerea candidaturilor şi a prevăzut „alegerea noului preşedinte până la începerea adunării din primăvară”, a precizat instituţia financiară într-un comunicat.

În cursul zilei de miercuri, actualul preşedinte, Robert Zoellick, a anunţat că va părăsi postul odată cu expirarea mandatului său pe data de 30 iunie.

Postul de preşedinte al Bănci Mondiale a fost întotdeauna ocupat de un american, în virtutea acordului nescris prin care europenii au primit, în schimb, postul de director general al Fondului Monetar Internaţional. SUA au declarat, încă din ziua în care Zoellick şi-a anunţat retragerea, că au un candidat pentru acest post, numele său urmând să fie dezvăluit 'în săptămânile următoare'.

Potrivit unei surse apropiate insituţiei financiare internaţionale, SUA l-ar putea propune pe actualul Secretar al Trezoreriei, Timothy Geithner


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-13

TAGURI: Banca_Mondiala, presedinte, aprilie, Robert ZoellickComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GINA
18 Feb 2012

IALOMITEANU TREBUIA SA FIE PRESEDINTE LA BANCA , ASTA ESTE SI IMBECIL SI AROGANT , HAI PRIMARE NU-L PROPUI ? DOI NEICA NIMENI !

Adauga un comentariu

Random image