2016-10-21 14:31

ECONOMIE


Băncile n-au interes să repatrieze capital

 |  18:23
Băncile n-au interes să repatrieze capital

Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, a declarat joi că nu există interesul ca băncile să repatrieze capital, pentru că adecvarea capitalului se calculează la nivel de grup, astfel că nu există un stimulent pentru plecare. “Nu văd ca aceasta (repatrierea capitalului, n.r.) să fie o problemă pentru România, pentru că chiar dacă băncile străine au interes, procesul este oricum lent, se va întâmpla lent dacă se va întâmpla.

Nu există interesul acesta, pentru că adecvarea capitalului se calculează la nivel de grup. Deci nu există un stimulent pentru plecare. Există mai degrabă un stimulent ca oamenii să-şi continue businessul pe baze bune aici în România. Eu nu văd o problemă în acest lucru", a spus Croitoru, în cadrul semninarului EU-COFILE organizat la Sinaia de BNR şi Alpha Bank.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-25

TAGURI: Lucian Croitoru, BNR, bănci, repatriere capital



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

hoSTIUcARTA.ro: Cum să înţelegi... „un mouvais bateau”? Dacă nu ne-am afla într-o ţară în care cultura e tratată de puterea politică precum ultima... 06 Oct 2016 | (0)
Darea în plată merge greu: doar 5.000 de cereri Doar cinci mii de persoane s-au adresat băncilor pentru a înapoia casa. Asta înseamnă mai... 07 Oct 2016 | (0)