2019-03-26 13:02


Băncile nu vor mai putea vinde uşor casele datornicilor

 |  17:05
Băncile nu vor mai putea vinde uşor casele datornicilor

 Băncile vor trebui să acorde împrumutaţilor cel puţin 15 zile pentru rambursarea împrumutului în caz de denunţare unilaterală a contractului de către instituţia de credit, potrivit prevederilor noului Cod civil, care va intra în vigoare la 1 octombrie, se arată într-un comunicat al casei de avocatură Reff & Asociaţii. Totodată, băncile nu vor putea denunţa unilateral contractele de credit decât pentru motive temeinice, care privesc beneficiarul facilităţii de credit. Executarea ipotecilor mobiliare poate fi pusă sub un serios semn al întrebării în condiţiile în care noul Cod civil prevede că opoziţia la executare suspendă de drept procedura de vânzare până la soluţionarea definitivă a cauzei, arată comunicatul citat de Agerpres. În plus, dacă până acum puteau formula opoziţie la executare debitorul şi alţi creditori ai săi, având garanţii asupra aceluiaşi bun şi proprietarul bunului, conform noului Cod pot face opoziţie, în plus faţă de cei de mai sus (şi sub rezerva dovedirii interesului), fidejusorii, codebitorii solidari, precum şi orice persoană care a notificat existenţa unui drept sau a unei pretenţii cu privire la bunul executat.

Noul Cod civil mai introduce conceptul de “perfectare” a ipotecilor, ceea ce înseamnă, în principal, că simpla înscriere în arhiva electronică nu va mai constitui o formalitate suficientă pentru a asigura eficienţa şi opozabilitatea garanţiilor asupra bunurilor mobile. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GAVRIL CALIN
05 Sep 2011

ordonanta 50 a murit!! TRAIASCA CODUL CIVIL:)))))))))))))))))) PREFERAM ORD 50:))))))))))))))))) ASTEPT CU NERABDARE ALEGERILE ....SPER SA-L VOTEZE PE BOC....BANCILE IN FRUNTE CU ISARESCU SI CU GHETEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ASTEPT,ASTEPT!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...