2019-01-24 14:58


Băncile se tocmesc pe casele executate silit

 |  21:00
Băncile se tocmesc pe casele executate silit

Instituţiile financiare simt din plin criza imobiliară. Agenţii băncilor au ajuns în situaţia în care se roagă de clienţi şi se tocmesc ca la piaţă pentru a vinde casele celor care nu au mai putut să-şi achite ratele. Astfel, dacă ai simţul comerţului bine dezvoltat şi negociezi la sânge, poţi obţine un apartament într-o zonă bună chiar şi cu câteva mii de euro mai ieftin decât era iniţial.

Ofertele imobiliare ale băncilor sunt variate, iar preţurile apartamentelor şi terenurilor mult mai mici decât cele ale agenţiilor sau proprietarilor. Am vrut să vedem cum stă situaţia şi am  negociat cu unul dintre agenţii unei mari bănci de pe piaţa românească achiziţionarea unui apartament cu 2 camere pentru care se cerea suma de 34.000 de euro. Reporter: Mă interesează apartamentul. Sunteţi de la o agenţie? Agentul băncii: Nu. Sunt de la banca x. Reporter: Vreau să cumpăr acest apartament dar... Agentul băncii: Preţul este negociabil. Reporter: Deci mai putem lăsa ştiu şi eu, o mie, două, trei...Agentul băncii: Putem lăsa din preţ dacă puteţi cumpăra repede.

Negocierea a continuat fără mari eforturi, până când s-a ajuns la un preţ mai mic cu 4.000 de euro decât era iniţial. La fel am procedat la mai multe bănci, iar rezultatul a fost asemănător. Specialiştii din imobiliare susţin că şi instituţiile financiare fac tot ce pot să vândă proprietăţile obţinute de la cei care nu şi-au plătit ratele, pentru că au nevoie de bani cash. „Băncile sunt ca nişte comercianţi care simt criza ca toată lumea şi tocmai de aceea negociază şi sunt dispuse să lase din preţ. Ele vin cu o ofertă care trebuie să fie competitivă cu celelalte existente pe piaţă, dar oamenii nu cumpără, pentru că toţi aşteaptă ca preţurile să scadă”, a spus Dan Zăbreanu, agent imobiliar.

Preţuri mai mici la casele executate silit

Casele executate silit pot avea preţuri chiar cu 30 la sută mai mici decât cele ale agenţiilor. Astfel, dacă dispui de suma de 49.000 de euro, îţi poţi cumpăra în Bucureşti un apartament cu trei camere la care se dă bonus şi un teren. Pentru o garsonieră cumpărată de la bancă, va trebui să achiţi puţin peste 15.000 de euro.

În provincie, preţurile sunt semnificativ mai mici. Dacă vrei un apartament cu trei camere în Râmnicu Vâlcea, suma pe care va trebui să o dai este în jur de 26.000 de euro, iar pentru o garsonieră, preţul porneşte de la 5.000 de euro.

Potrivit statisticilor, în momentul de faţă peste 1.000 de apartamente sunt scoase la vânzare de către bănci, iar tendinţa este în creştere. Specialiştii atrag atenţia celor care vor să-şi cumpere o casă de la bănci  că trebuie să se asigure că fostul proprietar nu are şi alte datorii pe lângă cele bancare, ca restanţe la întreţinere sau impozite neachitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...