2017-01-23 10:36


Băncile vor readapta oferta de credite de consum

 |  21:00
Băncile vor readapta oferta de credite de consum

Băncile se vor axaîn acest anatât pelansarea unei noi oferte de credite de consum,cât şi pe alte produsedestinate persoanelor fizice, de genul descoperirilor de cont, declarăreprezentanţi ai instituţiilor bancare. Pe de altă parte,analiştii economici considerăcă băncile comerciale vor continua să atragă venituri mai mult din credite guvernamentale decât din cele pentru populaţie şi firme.

Reprezentanţii CEC Bank se vor concentra, în acest an, pe o politică de fidelizare a clientelei şi pe lansarea denoi produse, în conformitate cu noul regulament BNR de restricţionare a creditării. “În perioada următoare, CEC Bank va continua politica de fidelizare a clientelei sale, precum şi de atragere de noi clienţi, lansând atât produse noi, cât şi campanii promoţionale la produsele din oferta actuală a băncii”, ne-au declarat reprezentanţii instituţiei. Aceştia consideră căşi în acest an creditele de nevoi personalevor rămâne „vedete” în oferta pentru populaţie. ”Cele mai populare credite sunt cele de nevoi personale. Estimăm că şi după intrarea în vigoare a Regulamentului BNR, creditele de nevoi personale se vor număra printre cele mai populare credite din oferta băncii”,declarăoficialiiCEC Bank.

BCR: Cererea de credite a revenit în ultimii doi ani

Oficialii BCR au declarat pentru ziarul “Puterea” că în 2010 şi 2011,creditarea a înregistrat o revenire, majoritateacererilor fiind pentru refinanţare. “După declinul din 2008,cererea de credite a înregistrat în 2010 şi 2011 orevenire, însă ponderea semnificativă a ocupat-o creditul de refinanţare. În acest an,vom continua săîmbunătăţimcalitatea serviciilor noastre. În continuare, cele mai cerute sunt creditele de nevoi personale şi creditele «Prima Casă». Ele vor rămâne cele mai populare,deşi ponderea lor se va mai ajusta în favoareacardurilor de credit/descoperitului de cont şi a creditelor ipotecare”, ne-au declarat reprezentanţiiBCR.

Totodată, oficialii UniCredit Ţiriac Bank ne-au precizat că în 2011 au înregistrat creşteri considerabile atât la creditele cu ipotecă, cât şi la cele fără ipotecă. La prima categorie, creşterea în 2011 comparativ cu anul 2010 este de 37% pe volume noi de credite (adică totalul împrumuturilor nou-acordate în 2011 a fost cu 37% peste totalul împrumuturilor nou-acordate în 2010). Pe creditele fără ipotecă,în 2011 comparativ cu 2010 creşterea este de 16%, luând în calcul tot volumele nou-acordate.

Şerbănescu: Băncile vor trăi în continuare pe seama statului

Analistul economic Ilie Şerbănescu considerăcă băncile vor continua să crediteze în principalstatul, păstrând în continuare creditarea pentru populaţie în plan secundşi în acest an. ”Băncile nu se vor axape creditare, decât pe cea a statului. Nu vor da bani nici la persoane fizice,nici la firme. E mai simplu cu statul. Nu trebuie să faci verificări de istoric, de bonitate. E mult mai profitabil şi lipsit de risc. Statul plăteşte, el nu are restanţe la bănci. E comod. Dai un împrumut mare şi apoi aştepţi să ţi-l plătească la timp, lucru care se şi întâmplă. Atât timp cât vor putea trăi pe seama statului, băncile nu vor finanţa economiareală”,ne-a declarat analistul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: CEC Bank, BCR, Serbanescu, crediteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image