2017-01-16 22:05

ECONOMIE


Bani de la UE pentru sănătatea animalelor

 |  19:54
Bani de la UE pentru sănătatea animalelor

România va beneficia de 6,3 milioane de euro din partea Comisiei Europene, ca finanţare pentru derularea unor programe  în domeniul sanitar veterinar, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA a supus spre aprobare Comisiei Europene mai multe programe anuale şi multianuale pentru combaterea şi monitorizarea anumitor boli ale animalelor şi a anumitor boli transmisibile de la animale la om (zoonoze). “CE a aprobat pentru România, prin Decizia 2011/807/UE, o sumă de 6.380.000 de euro pentru anul 2012, care reprezintă contribuţia financiară din partea Uniunii Europene, pentru programele depuse de către ANSVSA”, precizează comunicatul.

Aceste programe au rolul de a apăra teritoriul României de boli cu grave consecinţe economice şi sociale, cum sunt: rabia, bluetongue (boala limbii albastre), salmoneloze zoonotice, pesta porcină clasică, encefalopatii spongiforme transmisibile, gripa aviară, boli cu care se confruntă şi alte State Membre, atrage atenţia ANSVSA. Potrivit reprezentanţilor Autorităţii, implementarea acestor programe, cu cofinanţare din partea UE, “contribuie la crearea unor noi oportunităţi pentru România atât în comerţul cu statele member, cât şi în cel cu ţările terţe”. În plus, pe lângă economiile făcute de bugetul de stat, “este un sprijin direct şi important pentru crescătorii de animale şi pentru operatorii economici din industria alimentară”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-02

TAGURI: sanitar_veterinar, programe, finantare, UE, boliComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image