2018-07-18 19:48


Bank of Cyprus vinde sucursala de la Bucureşti

 |  18:42
Bank of Cyprus vinde sucursala de la Bucureşti

Ministrul de Finanţe cipriot, Michalis Sarris, a anunţat că atât Laiki Bank, cât şi Bank of Cypru, cel mai probabil, îşi vor vinde sucursalele din Marea Britanie şi Europa de Est, inclusiv cele din România. Totodată, marii deponenţi la principala bancă din Cipru ar putea fi obligaţi să accepte pierderi de până la 60%, mult mai mult decât s-a estimat iniţial în cadrul pachetului de salvare european pentru a scăpa ţarade la faliment, au declarat oficiali citaţi de Associated Press şi agenţia CNA.

Ministrul cipriot al Finanţelor, Michalis Sarris, a declarat că măsurile adoptate de ţara sa au avut ca scop punerea Bank of Cyprus pe o bază solidă. ”Am suferit o lovitură serioasă, fără îndoială... dar acum avem o bancă reformată şi gata să-şi asume rolul în economia cipriotă”, a declarat el, citat de agenţia de stat Cyprus News Agency (CNA).

Mai mult, Sarris a anunţat că sucursalele din străinătate ale Bank of Cyprus şi Laiki Bank, ca şi cele din Marea Britanie, Rusia, Ucraina şi România vor fi în cele din urmă vândute. De asemenea, el a mai spus că ciprioţii vor căuta noi pieţe, cum ar fi China şi ţările arabe, menţinând în acelaşi timp relaţii de afaceri bune cu ruşii, „în ciuda amărăciunii lor”.

Pierderi de 60%

Depozitele de peste 100.000 de euro de la Bank of Cyprus/Trapeza Kyprou vor pierde 37,5% din bani, aceste sume urmând să fie convertite în acţiuni bancare, potrivit unui comunicat al băncii centrale. Într-un al doilea raid asupra acestor conturi, deponenţii ar putea pierde de asemenea încă până la 22,5%, în funcţie de ceea ce experţii determină că este necesar pentru a sprijini rezervele băncii. Experţii vor avea la dispoziţie în acest sens 90 de zile. Restul de 40% din depozitele mari la Bank of Cyprus va fi „îngheţat temporar din motive de lichidităţi", dar continuând să acumuleze nivelurile existente de dobândă, plus alte 10% , a mai declarat banca centrală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-10-20

TAGURI: Bank of Cyprus, sucursala, Bucureşti

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova