2019-04-26 03:14


Băsescu a abordat cu delegaţia FMI perspectivele unei eventuale noi colaborări

 |  14:28
Băsescu a abordat cu delegaţia FMI perspectivele unei eventuale noi colaborări

Şefulstatului şi membrii delegaţiei FMI, CE şi BM au abordat, sâmbătă, la Cotroceni,printre altele, perspectivele unei eventuale noi colaborări astfel încât, prinaccentul pus pe privatizare şi reforme, să se atingă obiectivul unei creşterieconomice sustenabile, informează Preşedinţia.

Băsescua abordat cu delegaţia FTraian Băsescu, i-a primit, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pereprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi BănciiMondiale, aflaţi în România în cadrul unei misiuni de evaluare a acorduluistand-by pe care România îl are cu FMI.

"Cuprilejul discuţiilor, reprezentanţii instituţiilor internaţionale au remarcat succeseleobţinute în cadrul procesului de stabilizare macroeconomică, cu atât mai multcu cât acestea au fost realizate pe fondul unei crize care afectează severmulte ţări din Uniunea Europeană. Preşedintele Traian Băsescu a mulţumitreprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi BănciiMondiale pentru colaborarea avută cu autorităţile române. Preşedintele areafirmat angajamentul României în direcţia consolidării fiscale şi a reformelor,mai ales în domenii precum educaţia şi sănătatea. Cu referire la domeniulsănătăţii, discuţiile au fost centrate pe nevoia de eliminare a arieratelor şide reformare urgentă", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis,sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Deasemenea, a fost inventariat setul de politici care trebuie definitivat petermen scurt, inclusiv în ceea ce priveşte o mai bună absorbţie a fonduriloreuropene, pentru asigurarea premiselor de pregătire a unui proiect de buget peanul 2011, şi care să conducă la un deficit bugetar de 4,4% din Produsul InternBrut.

"Încadrul discuţiilor, au fost abordate şi perspectivele unei eventuale noicolaborări astfel încât, prin accentul pus pe privatizare şi reforme, să seatingă obiectivul unei creşteri economice sustenabile. Şeful statului aaccentuat, totodată, şi nevoia corelării reformelor cu strategia UE 2020",se mai arată în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-04-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG