2018-12-12 02:51


Băsescu: Sigur că sunt îngrijorat de o eventuală nouă criză, dar suntem mai bine pregătiţi ca în 2009

 |  13:34
Băsescu: Sigur că sunt îngrijorat de o eventuală nouă criză, dar suntem mai bine pregătiţi ca în 2009

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat ieri că eventualitatea unei noi crize îl îngrijorează, dar consideră că economia mondială se află tot în faţa primei crize şi, pe deasupra, România este mai bine pregătită să facă faţă unui nou val decât a fost în 2009-2010. Mai mult, acesta a spus că susţine strategia fiscală adoptată de Guvern, precizând că, dacă România rămâne pe poziţia unei ţări care plăteşte salariile bugetarilor şi pensiile din împrumuturi, atunci "dăm faliment toţi".

"După părerea mea, suntem în prima criză economică şi toate efectele pe care le vedem pe bursă nu sunt nici efectul unei prăbuşiri de bănci, ci sunt o problemă de încredere la măsurile luate de oameni politici în SUA şi în Europa", a spus Băsescu.

Preşedintele a făcut acest comentariu după ce a fost întrebat despre "noua lovitură" pe care au primit-o bugetarii prin Strategia fiscal-bugetară şi, solicitat să răspundă dacă ţara este sau nu în criză, preşedintele a spus că întrebarea este a cuiva "care nu trăieşte în România". "Toată Europa, inclusiv SUA, sunt în criză economică. Noi vorbim de existenţa sau nu a celei de-a doua crize", a subliniat şeful statului.

Băsescu: Susţin strategia fiscală. Dacă tot împrumutăm pentru salarii şi pensii, dăm faliment toţi

"Trebuie să ştim un lucru limpede: România împrumută bani pentru plata salariilor bugetarilor şi a pensiilor. Pentru pensii în acest an împrumutăm 3,5 miliarde de euro, iar pentru salariile bugetarilor diferenţa până la 4,8 miliarde. Nu putem rămâne pe poziţia unei ţări de a plăti bugetarii şi pensiile din împrumuturi, pentru că dăm faliment toţi", a declarat Traian Băsescu. Şeful statului a arătat că România împrumută bani pentru plata salariilor şi a pensiilor "sacrificând generaţia care se naşte acum". "Eu susţin strategia fiscală a Guvernului pentru că îmi dau seama că nu avem altă soluţie", a mai spus preşedintele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...