2018-12-17 03:30


“Bătălie” pentru Cernavodă-Medgidia

 |  21:00
“Bătălie” pentru Cernavodă-Medgidia

„Regii asfaltului” şi constructorii străini aşteaptă cu nerăbdare rezultatul licitaţiei pentru  realizarea autostrăzii Cernavodă-Medgidia, proiect estimat la 175,8 milioane de euro, fără TVA. Pentru a se putea înscrie la această licitaţie, Delta ACM, firmă abonată la contractele cu Primăria Sectorului 3,s-a ascuns în spatele companiilor de construcţii internaţionale.

Dacă săptămâna trecută circulau zvonuri conform cărora asocierea Spedition UMB – Tehnostrade, patronată de „regele asfaltului” Dorinel Umbrărescu, ar fi câştigătorul licitaţiei pentru cei aproape 21 km de autostradă, potrivit unor surse din cadrul Companiei de Autostrăzi, câştigătorul pentru  contrucţia tronsonului Cernavodă-Medgidia ar putea fi ales între spaniolii de la FCC Construction şi italienii de la Astaldi. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) va decide până joi cine va construi tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia. La sfârşitul lunii iulie, opt asocieri au depus oferte pentru construcţia celor aproximativ 21 km de autostradă. Surprinzător, printre firmele străine participante la licitaţie se află şi Delta ACM, firma „de casă” a primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă, care participă în asociere cu FCC Construcction, oferta celor două firme fiind cea mai mică, respectiv 379,1 milioane de lei pentru construcţia celor 21 km de autostradă. “UMB-Tehnostrade are o ofertă în valoare de 429,6 milione de lei, asocierea condusă de Vega 93 - 482,18 milioane de lei,Astaldi Max Boegl - 498, 8 milioane de lei, Tehnologica Radion - 617,4 milioane de lei, Monteadriano - 490,09 milioane de lei,  FCC Construcction-Delta ACM - 379,1 milioane de lei, Aktor - 600.624.831,59, OHL - 451.9 milioane de lei. FCC are cele mai mari şanse să câştige. Şi Astaldi este în cărţi, pentru că are organizarea de şantier aproape de segmentul  Cernavodă-Medgidia”, ne-au explicat surse din cadrul CNADNR.

Fostul constructor, cere plata facturilor 

Până să înceapă procesul dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi Colas, fostul constructor al autostrăzii Cernavodă-Medgidia, francezii solicită plata unor facturi de aproximativ 2 milioane de euro. “Sunt mai multe neînţelegeri pe unele facturi neachitate, în valoare de circa 2 milioane de euro. Suntem în tatonări, francezii de la Colas nu renunţă nici măcar la o factură de 6.000 de euro. Am ajuns la Biroul de Atribuire a Disputelor, aici se decide dacă achită facturile de 2 milioane de euro”, ne-au mai declarat oficialii CNADNR. Ministerul Transporturilor a decis rezilierea contractului cu francezii de la Colas, la începtul lunii aprilie, pe motiv antreprenorul a cerut sume suplimentare şi prelungirea termenului de finalizare cu 24 de luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21

TAGURI: autostrada, Cernavoda-Medgidia, ACM, Regii asfaltului, CNADR
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...