2016-12-11 10:09

ECONOMIE


Băuturile alcoolice din pastile, interzise

 |  19:21
Băuturile alcoolice din pastile, interzise

Utilizarea zaharurilor, a amidonului sau aaltor produse similare la producerea băuturilor alcoolice fermentate, alteledecât berea şi vinul, pentru creşterea potenţialului alcoolic, va fi interzisă,potrivit unui proiect de ordin al Ministerelor Agriculturii şi Sănătăţii. "Băuturilealcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, destinate consumului uman caatare, sunt produse alcoolice fermentate nedistilate, cu o concentraţiealcoolică dobândită între 1,2 şi 15% volum alcool, obţinută în exclusivitateprin fermentarea unor produse agricole", se arată în proiectul de ordinaflat în dezbatere publică. Potrivit proiectului de act normativ, produseleagricole admise pentru a fi utilizate, ca atare sau în amestec, la producerea băuturiloralcoolice fermentate sunt fructele şi/sau parţi de fructe, cu excepţiastrugurilor şi produsele apicole. Totodată, alcoolul etilic din băuturilealcoolice fermentate trebuie să provină în totalitate prin fermentaţiaalcoolică a zaharurilor din compoziţia naturală a produselor agricole. Laproducerea băuturilor respective, pentru îmbunătăţirea caracteristicilororganoleptice, după terminarea procesului de fermentare, este permisăutilizarea următoarelor categorii de aditivi alimentari: conservanţi,acidifianţi şi stabilizatori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-28



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image