2017-01-17 21:33

ECONOMIE


BCE reduce rata dobânzii la prima şedinţă condusă de preşedintele Mario Draghi

 |  16:51
BCE reduce rata dobânzii la prima şedinţă condusă de preşedintele Mario Draghi

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis la prima şedinţă de politică monetară sub conducerea noului preşedinte, Mario Draghi, să reducă dobânda de referinţă, de la 1,5% la 1,25%, pentru a sprijini economia zonei euro, afectată de criza datoriilor, transmit Reuters şi AP.

Decizia, care a venit mai repede decât estimau mulţi economişti, a fost adoptată pentru a stimula creşterea economiei zonei euro, care arată semne de încetinire. În trimestrul patru din 2011, se estimează că Produsul Intern Brut al zonei euro va înregistra o creştere economică zero. Unul dintre motive îl reprezintă criza datoriilor din zona euro, care a redus cheltuielile consumatorilor şi a determinat îngrijorarea investitorilor şi turbulenţe pe pieţele financiare mondiale.

Rata anuală a inflaţiei în cele 17 state din zona euro s-a menţinut în octombrie la 3%, conform unei estimări preliminare publicate săptămâna trecută de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Este cel mai ridicat nivel al ratei inflaţiei din octombrie 2008 iar Banca Centrală Europeană vrea să menţină creşterea preţurilor sub, dar în apropiere, de două procente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image